CE: Firmele care au legături cu paradisurile fiscale să nu primească ajutor de stat

Postat la 14 iulie 2020 109 afişări

CE: Firmele care au legături cu paradisurile fiscale să nu primească ajutor de stat

 Comisia Europeană recomandă statelor membre să nu acorde sprijin financiar sub forma ajutoarelor de stat firmelor care au legături cu ţări ce se află în paradisuri fiscale.

CE consideră că restricţiile ar trebui să li se aplice şi întreprinderilor care au fost condamnate pentru infracţiuni financiare grave, inclusiv, printre altele, pentru fraudă financiară, corupţie, neplata obligaţiilor fiscale şi a celor în materie de securitate socială.

Scopul recomandării este să ofere orientări statelor membre cu privire la modul de stabilire a unor condiţii pentru primirea de sprijin financiar prin care să se prevină utilizarea abuzivă a fondurilor publice şi să se consolideze garanţiile împotriva abuzurilor fiscale în UE.

„Recomandarea îşi propune să ofere statelor membre un model, conform cu legislaţia UE, referitor la prevenirea utilizării asistenţei din fonduri publice pentru operaţiuni de fraudă fiscală, evaziune fiscală, evitare a obligaţiilor fiscale sau spălare a banilor ori pentru finanţarea terorismului”, au spus oficialii europeni.

Aceştia au precizat că este vorba, în special, de întreprinderile care au legături cu ţările de pe lista UE a jurisdicţiilor necooperante în scopuri fiscale.

De exemplu, în cazul în care o întreprindere este rezidentă fiscal într-o astfel de jurisdicţie nu ar trebui să beneficieze de sprijin public.

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comisia europeana,
legaturi,
refuz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.