Ce face PDL ca să nu piardă şefia Dreptei

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 15 septembrie 2013 74 afişări

Suit brusc pe cai ceva mai mari în contextul animozităţii din USL, PDL a început să colaboreze cu Guvernul, reuşind chiar să-şi impună punctele de vedere în privinţa unor chestiuni pe care premierul Victor Ponta a dorit să le discute cu delegaţia condusă de Vasile Blaga.

Ce face PDL ca să nu piardă şefia Dreptei

Acesta din urmă a declarat că Ponta a acceptat, de exemplu, propunerea PDL ca taxele şi impozitele agricole care vor fi colectate de primari să rămână la 1 ianuarie 2014 la administraţiile publice locale. Ulterior, secretarul general al PDL, Gheorghe Flutur, a anunţat că parlamentarii PDL vor depune, luni, o iniţiativă legislativă prin care impozitele agricole se constituie venituri la bugetul local.

Că întâlniri de acest fel rămân însă un balet electoral pur o dovedeşte faptul că, la fel ca orice partid de opoziţie, PDL nu-şi pune problema impactului bugetar al celor mai importante dintre propunerile sale - scăderea cotei unice la 12%, reducerea CAS cu 5% la angajator, creşterea salariului minim pe economie la 1.000 de lei şi scutirea de impozit a profitului reinvestit.

Pentru perioada următoare, cel puţin, intenţia PDL este de a-şi consolida poziţia de principal partid de opoziţie în faţa micilor formaţiuni de dreapta care aspiră să-i ia locul la şefia dreptei şi să dea candidatul acesteia la preşedinţie (Mişcarea Populară, Forţa Civică). După şedinţa BPN al PDL din această săptămână, Vasile Blaga a anunţat că PDL îşi va desemna candidatul la funcţia de preşedinte al României până în data de 1 decembrie, iar guvernul alternativă va fi prezentat în 20 septembrie.

În paralel, punerea sub urmărire penală a vicepreşedintelui Ioan Oltean de către DNA ar putea relansa, tot în perspectiva alegerilor, şi mult dorita purificare morală a partidului. De altfel, europarlamentarul PDL Monica Macovei a şi cerut imediat demisia lui Oltean din funcţia de vicepreşedinte al PDL. Direcţia Naţională Anticorupţie a comunicat că a început urmărirea penală faţă de Ioan Oltean pentru că, în caltate de preşedinte al organizaţiei judeţene Bistriţa-Năsăud a PDL, "şi-a exercitat influenţa asupra preşedintelui, respectiv asupra vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Bistriţa Năsăud, precum şi asupra unor înalţi demnitari din Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltării Regionale şi a Turismului şi Ministerul Economiei, în vederea adjudecării licitaţiilor către anumite firme sau pentru alocarea de fonduri publice pe anumite proiecte derulate de primăriile conduse de primari din cadrul partidului din care învinuitul face parte".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-face-pdl-ca-sa-nu-piarda-sefia-dreptei-11335784
11335784
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.