Ce este coaching-ul?

Postat la 17 aprilie 2006 8 afişări

Coaching-ul s-a desprins din trei curente principale: profesiile care ofera ajutor, precum consilierea si psihoterapia, consultanta de business si dezvoltarea organizationala, si training-ul de dezvoltare personala.

 

DEFINITIE: Cea mai simpla definitie: coaching-ul inseamna sa "scoti" raspunsurile din om, nu sa-i aduci raspunsuri.

 

APLICABILITATE: In unele cazuri, coaching-ul vizeaza corectarea unor probleme de comportament managerial precum abilitatea slaba de comunicare, incapacitatea de a-si dezvolta subordonatii sau teama de decizii. Totusi, cel mai frecvent, coaching-ul este utilizat pentru a spori abilitatile de leadership ale indivizilor cu potential, in special ale managerilor nou investiti. Un studiu din 1997 al Public Personnel Management arata ca un program de training urmat de unul de coaching este de patru ori mai eficient decat daca nu e urmat de cel de coaching.

 

TIPURI DE COACHING: Coaching pe cariera, coaching pe tranzitie si fuziune, coaching antreprenorial si de start-up, coaching de echipa, coaching pe executive leadership, coaching de viata. Cel din urma e considerat de unii cel mai complex pentru ca e ca sistemul de operare pentru un computer personal: pe el ruleaza toate celelalte sisteme.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Ce este coaching-ul?
/actualitate/ce-este-coaching-ul-1005654
1005654
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.