Ce este Antifa? Gruparea pe care Donald Trump doreşte să o declare teroristă

Postat la 01 iunie 2020 1328 afişări

Ce este Antifa? Gruparea pe care Donald Trump doreşte să o declare teroristă

Preşedintele american Donald Trump a anunţat duminică seară că intenţionează să desemneze mişcarea antifascistă Antifa drept organizaţie teroristă

În contextul în care procurorul general, William Barr, politicieni democraţi şi republicani cred că grupuri extremiste încurajează protestele violente. Antifa este o grupare de stânga ce îşi are originile în lupta împotriva fascismului.

Originea

Cel mai probabil numele de Antifa a fost asociat în anii 1920 şi cu precădere în anii 1930 cu mişcare din Germania împotriva fasciştilor europeni. Mark Brau autorul lucrării, Antifa: Anti-fascism spune că renaşterea mişcării a avut loc în ani 80' în SUA prin gruparea Anti-rasism. Acţiunile sale s-au rezumat în mare parte la confruntări cu grupurile de neo-nazişti la concerte punk. Mişcarea a fost în mare parte inactivă până la ascensiunea la putere a lui Donald Trump.

Împotriva a ce lupta?

Neo-nazism, fascism, supremaţia albilor, rasism şi homofobie. Există multe grupuri şi ideologia lor diferă. Ei provin din medii sociale şi politice variate, dar sunt uniţi de opoziţia faţă de fascism şi atitudinea lor anti-guvernamentală. Conform BBC ei văd autoritarismul înfiorător în actuala administraţie americană şi doresc să formeze o mişcare care să izoleze cu adevărat politicile lui Donald Trump.

Cum se deosebesc de alte grupări?

Grupările antifa folosesc adesea tactici asemănătoare anarhiştilor. Seîmbracă în negru şi poartă măşti şi căşti de protecţie.

Cititi mai multe pe www.meidafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
donald trump,
grupare,
terorism

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.