AVERTISMENT Protecţia consumatorului: măşti periculoase, vândute în România. "Risc sporit de infectare" FOTO

Postat la 01 iunie 2020 385 afişări

AVERTISMENT Protecţia consumatorului: măşti periculoase, vândute în România. "Risc sporit de infectare" FOTO

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului avertizează că în România există modele de măşti aflate pe lista produselor periculoase, care nu trebuie puse în vânzare.

Directorul general ANPC atrage atenţia asupra pericolului pentru cei care le poartă. Riscul de infectare este sporit cu aceste tipuri de măşti.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului avertizează că în România există modele de măşti aflate pe lista produselor periculoase, care nu trebuie puse în vânzare. Paul Anghel, directorul instituţiei, spune că riscul de infectare cu noul coronavirus este mai mare cu aceste modele de măşti. Sunt 32 de modele care nu au trecut testele europene de calitate.

"ATENŢIE: Câteva modele de măşti aflate pe sistemul de alerta rapida RAPEX privind produsele periculoase.Capacitatea totală de filtrare a măştilor este insuficientă, iar maştile nu se adaptează corespunzător la faţă.În consecinţă, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin măşti, sporind riscul de infecţie în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecţie suplimentare./Nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecţie", a scris Anghel pe Facebook.

Sunt sute de mii de astfel de măşti în România, avrtizează şi preşedintele ANPC, Eduard Cozminschi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
protectia consumatorului,
vanzare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.