Ce e de făcut în caz de givraj politic: dăm cu măturica

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 26 ianuarie 2014 54 afişări

Numai tăcerea desăvârşită în care a rămas ministrul transporturilor, Ramona Mănescu, şi susţinerea politică mai solidă de care se bucură din partea PNL au făcut ca aceasta să rămână în funcţie după accidentul aviatic din Apuseni soldat cu doi morţi şi cinci răniţi.

Ce e de făcut în caz de givraj politic: dăm cu măturica

Conform legislaţiei în vigoare din 2008, gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de producerea unui accident de aviaţie civilă revine strict Ministerului Transporturilor, conform planului de intervenţie care include în coordonare ROMATSA, Autoritatea Aeronautică, STS prin sistemul 112, ISU judeţene, Salvamont şi SMURD.

În schimb, gafele de comunicare ale ministrului de interne Radu Stroe şi susţinerea sa politică mult mai slabă din partea PNL l-au făcut pe acesta să-şi piardă funcţia în favoarea vicepremierului Gabriel Oprea, uns interimar la Interne după ce a coordonat raportul guvernamental cu greşeli privind accidentul aviatic, care indică ROMATSA drept principalul vinovat pentru întârzierea cu care au fost recuperaţi supravieţuitorii.

La finele săptămânii viitoare, în urma reuniunii de la Sinaia a conducerii PNL, ar putea fi aşteptate însă noi remanieri, care teoretic ar putea s-o includă pe Ramona Mănescu, criticată până acum deschis din tabăra PNL doar de Relu Fenechiu, dar şi pe vicepremierul Daniel Chiţoiu, după unele surse prea apropiat de premierul Victor Ponta pentru gustul lui Crin Antonescu şi care ar urma să fie înlocuit cu Klaus Iohannis, primarul Sibiului.

Premierul Victor Ponta a negat iminenţa unei remanieri, iar Crin Antonescu a afirmat că n-are în minte o listă a miniştrilor care ar putea fi schimbaţi, dar a adăugat că o remaniere "nu e o tragedie, nu e o ruşine, nu e ceva iremediabil, lucrurile se întâmplă".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-e-de-facut-in-caz-de-givraj-politic-dam-cu-maturica-11967771
11967771
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.