Ce drumuri din ţară mai sunt închise. Sfaturi pentru şoferii care pleacă la drum

Postat la 04 februarie 2012 25 afişări

ACTUALIZARE ORA 20: Sâmbătă la ora 19,30, potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, circulaţia era întreruptă din cauza zăpezii şi a viscolului pe următoarele artere rutiere:

• Autostrada A2, sectorul Bucureşti - Lehliu;

• DN 1D Albesti Paleologu - Urziceni;

• DN22 Râmnicu Sărat - Brăila;

• DN 23A Focşani-Gologanu;

• DN 23B Măicăneşti- Ciorăşti;

• DN 2B Buzău -Brăila;

• DN 2C Costeşti- Padina;

• DN 2N Bogza- Dumbrăveni- Jitia;

• DN 2R Jitia - Vintileasca.

Sunt impuse restricţii de circulaţie pe mai multe drumuri naţionale, astfel:

Restricţie pentru traficul greu peste 3,5 tone

- DN5B Vlasiu - Giurgiu;

- DN 2 Bucuresti - Urziceni, DN 2 Bucuresti - Buzau

Restricţie pentru traficul greu peste 7,5 tone

- DN10 Buzău - Braşov;

- DN 3A Lehliu-Gară- Feteşti.

Poliţia îi sfătuieşte pe şoferi să respecte următoarele principii de conduită preventivă:

- Informaţi-vă asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată. La Comandamentul Central de Iarnă, la numărul de telefon 021.93.60, puteţi obţine informaţii legate de traseul pe care urmează să-l parcurgeţi, precum şi starea acestuia

- Verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilul, antigelul, lichidul de parbriz şi instalaţia de încălzire.

- Verificaţi dacă dispozitivele de iluminare şi semnalizare, ştergătoarele de parbriz şi instalaţiile de climatizare funcţionează corespunzător. Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie - climatizare.

- Dotaţi-vă autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece.

- Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

- Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă.

- Evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului.

- Este bine vă aveţi la dumneavoastră o lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip şi lanţuri.

- Asiguraţi-vă rezerve de combustibil, apă, hrană, haine groase, pături, medicamente, un telefon mobil pe care să-l folosiţi în caz de urgenţă sau de deszăpezirii, apelând cu mult calm numărul de urgenţă: 112, precum şi un încărcător/baterie de rezervă.

- În cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, respectaţi indicaţiile agenţilor de circulaţie şi a lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale aflaţi în zonele afectate de zăpadă, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor.

- Pentru a nu risca să rămâneţi înzăpeziţi, vă sfătuim să nu părăsiţi localităţile de domiciliu, iar dacă sunteţi surprinşi de viscol în trafic, întrerupeţi călătoria şi adăpostiţi-vă în cea mai apropiată localitate.

- Atenţie la oprirea/staţionarea autovehiculului, folosiţi motorul pentru încălzire în reprize, asiguraţi eliberarea tobei de eşapament, precum şi a ventilaţiei, iar semnalizarea autovehiculului efectuaţi-o cu poziţia sau lumina de la plafonieră.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-drumuri-din-tara-mai-sunt-inchise-sfaturi-pentru-soferii-care-pleaca-la-drum-9205642
9205642
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.