Ce companii vrea să includă statul în Fondul Suveran

Postat la 03 martie 2019 43 afişări

Loteria Română şi Imprimeria sunt primele două companii pe care statul propune să fie include în Fondul Suveran de Investiţii şi Dezvoltare (FSID), reiese dintr-un proiect de act normativ publicat de Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

Ce companii vrea să includă statul în Fondul Suveran

„Pentru a se crea cadrul legal astfel încât CN Loteria Română S.A. şi C.N. Imprimeria S.A. să poată intra în proprietatea privată a unui fond la data înregistrării acestuia la Registrul Comerţului, prin aportarea acţiunilor statului la cele două companii la capitalul social al fondului, este necesară o intervenţie legislativă la nivel primar. Intrarea celor două companii în proprietatea privată a unui fond presupune o serie de demersuri premergătoare a căror durată este influenţată în mod direct de crearea unui cadru legislativ adecvat. Modificarea actualului cadru legislativ este necesar a fi făcută anterior înfiinţării unui asemenea fond, ţinând cont de perioada necesară pentru asigurarea condiţiilor ca fondul să devină funcţional şi să-şi îndeplinească scopul de dezvoltare şi finanţare de proiecte de investiţii rentabile şi sustenabile, în diverse sectoare economice, singur sau împreună cu alţi investitori instituţionali sau privaţi, inclusiv prin participarea în parteneriate public-private, în vederea obţinerii de profit, estimată la circa 18 luni”, prevede un proiect de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului (OUG), publicat de MFP.

Odată cu adoptarea acestui document, cele două companii pe acţiuni vor fi deţinute ca şi până în prezent de stat, dar statul va putea să fie acţionar sub diverse forme, iar actele constitutive ale celor două companii urmează să fie abrogate.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fond,
companii,
mfp

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.