Guvernul, nemulţumit de deciziile agenţiei Standard & Poor's referitoare la ratingul României

Postat la 02 martie 2019 55 afişări

Agenţia de rating Standard & Poor's şi-a menţinut la „BBB- / A-3” ratingul pentru datoria suverană a României în monedă străină şi locală, conform unui anunţ făcut vineri. Perspectiva este atacată de către Guvernul României, iar un răspuns la apel va fi dat peste două săptămâni.

Guvernul, nemulţumit de deciziile agenţiei Standard & Poor's referitoare la ratingul României

„Ratingurile pentru România continuă să fie susţinute de nivelurile moderate ale datoriei externe private şi publice, precum şi de perspectivele de creştere sănătoase”, subliniază analiştii S&P Ratings.

În opinia acestora, eficacitatea instituţională a României „rămâne slabă, ceea ce limitează ratingurile”.

„În timp ce România continuă să beneficieze de poziţii solide fiscale şi externe, credem că, în special, lărgirea deficitelor fiscale şi externe ar putea să mănânce în timp aceste tampoane şi să facă economia românească din ce în ce mai vulnerabilă la încetinirea ritmului de creştere”, au subliniat analiştii celei mai mari agenţii de rating.

Reprezentanţii Guvernului de la Bucureşti s-au arătat nemulţumiţi de deciziile agenţiei, astfel încât au făcut un apel.

„România a făcut recursul la decizia S&P Global Ratings privind perspectivele. S&P Global Ratings a stabilit că condiţiile pentru formularea unui astfel de apel au fost îndeplinite în conformitate cu politicile şi procedurile sale. În consecinţă, ne vom abate de la calendarul nostru pentru 2019 din EMEA în ceea ce priveşte datele pentru anunţarea ratingul datoriilor suverane, regionale, guvernamentale şi locale, pentru a soluţiona apelul. Planificăm să soluţionăm apelul în două săptămâni”, au explicat reprezentanţii S&P Global Ratings.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rating,
apel,
datorie,
agentie,
anunt,
atac,
guvernul romaniei

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.