Ce caută poliţiştii români la Albena

Postat la 26 august 2012 18 afişări

Poliţiştii români participă în această perioadă, alături de cei bulgari, la activităţi de ordine şi siguranţă publică pe litoralul bulgăresc, în staţiunile Albena şi Nisipurile de Aur, unde au intervenit deja în sute de situaţii în sprijinul turiştilor români aflaţi în concediu.

De la 1 iulie până acum, poliţiştii români detaşaţi în Bulgaria au consiliat 689 turişti români, în special cu privire la informaţii referitoare la identificarea unor spaţii de cazare sau în legătură cu prevederile legislative din ţara gazdă şi au asistat 183 turişti români implicaţi în evenimente ca autori sau victime ale unor infracţiuni, facilitând comunicarea între autorităţile bulgăreşti şi turiştii români. De asemenea, au participat alături de poliţiştii bulgari la 371 intervenţii la evenimente, cele mai multe vizând aplanarea unor stări conflictuale, ridicarea de autovehicule parcate ilegal, precum şi la solicitările făcute în urma operaţiunilor de schimb valutar, datorită neconcordanţelor existente între cursul afişat şi cel practicat.

Ca exemple, la 1 iulie poliţiştii români au intervenit în găsirea unui minor român care se pierduse într-o staţiune, iar din cauza barierei de limbaj între părinţii copilului şi poliţia bulgară, aceştia din urmă nu reuşeau să stabilească semnalmentele copilului. Copilul a fost găsit şi predat familiei. La 9 iulie, poliţiştii români din Nisipurile de Aur au fost solicitaţi să acorde sprijin la soluţionarea unui eveniment în care a fost implicat un cetăţean roman care a comis acte de huliganism în staţiune. Cetăţeanul român a fost reţinut şi prezentat instanţei. În alt caz, s-a acordat sprijin pentru doi români care au fost victime ale furtului genţilor.

În urma modificărilor cadrului legislativ bulgăresc pe linie rutieră, de la 1 august a.c., poliţiştii români aflaţi în Bulgaria au îndrumat conducătorii auto români să respecte legislaţia bulgărească, evitând astfel comiterea unor abateri rutiere care au drept conseciţă sancţiuni pecuniare ridicate. De asemenea, echipele mixte formate din poliţişti români şi bulgari au efectuat controale în trafic privind autovehiculele înmatriculate în Bulgaria care circulă pe teritoriul românesc. Astfel, de la începutul misiunii, ei au "periat" zona de sud a judeţului Constanţa, verificând aproximativ 900 de autovehicule.

Misiunea celor 12 polişişti români detaşaţi în Bulgaria se încheie la 31 august. Tot în perioada 1 iulie - 31 august, doi poliţişti bulgari au fost detaşaţi pentru activităţi comune alături de poliţiştii români pe litoralul românesc, în zona de sud. Această misiune are loc în virtutea unui acord semnat în 2010 între Poliţia Română şi cea bulgărească pentru constituirea de patrule comune în scopul asigurării ordinii şi liniştii publice pe perioada sezonului turistic (atât vara, cât şi iarna) în zonele în care se deplasează turişti români şi bulgari. 2012 este al treilea an în care se organizează asemenea misiuni.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-cauta-politistii-romani-la-albena-9979958
9979958
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.