Ce averea fabuloasă are scriitoarea J. K. Rowling, autoarea seriei "Harry Potter"

Postat la 22 martie 2016 536 afişări

Ce averea fabuloasă are scriitoarea J. K. Rowling, autoarea seriei "Harry Potter"

J. K. Rowling, autoarea seriei "Harry Potter", a obţinut până în prezent un profit de 7.5 miliarde de lire sterline de pe urma francizei de succes, deşi au trecut zece ani de la lansarea ultimului volum din saga despre băiatul vrăjitor, potrivit contactmusic.com.

Publicaţia The Sun a dezvăluit că profitul de pe urma francizei Harry Potter nu se ridică cu precizie în prezent la 7.5 miliarde de lire sterline, în schimb J. K. Rowling ar putea acumula în anii următori, conform predicţiilor financiare, o avere estimată la 17 miliarde de lire sterline, scrie Mediafax.

Câştigul înregistrat de romancieră a continuat să crească pe măsura succesului de box office al ultimelor trei ecranizări din franciză, ce se vor lansa pe parcusul anilor următori. Pe de altă parte, scriitoare a mai avut benefiici şi din transpunerea teatrală ale celor două dramatizări după saga "Harry Potter", la care se adaugă venitul individual înregistrat pe site-ul personal, Pottermore.

Totodată, Rowling primeşte 1 liră sterlină pentru fiecare exemplar al cărţii vândut în lume. Din vânzările exemplarelor cărţii, s-a înregistrat o sumă în jur de 141 de milioane de lire sterline doar în Marea Britanie şi Statele Unite din anul 2008 până în prezent, potrivit The Sun. Pe de altă parte, de-a lungul ultimilor trei ani, Rowling a câştigat aprope 70 de milioane de lire sterline din vânzarea de cărţi în versiune electronică, prin site-ul Pottermore.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-averea-fabuloasa-are-scriitoarea-j-k-rowling-autoarea-seriei-harry-potter-15134592
15134592
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.