5 investiţii care te-ar fi făcut miliardar. Chiar şi bucătarul unei companii a câştigat milioane de dolari

Autor: Florin Casota Postat la 23 martie 2016 3162 afişări

5 investiţii care te-ar fi făcut miliardar. Chiar şi bucătarul unei companii a câştigat milioane de dolari

Se ştie că investiţiile în startup-uri sunt riscante şi că majoritatea eşuează. Totuşi, dacă ai inspiraţia de a investi într-un start-up care are succes recompensele ar putea fi înzecite.

A investi în start-up-urile aflate într-un stadiu incipient este o adevărată artă şi trebuie menţionat că nu există o formulă de succes.

5 investiţii care ţi-ar fi schimbat finanţele pentru totdeauna

Instagram a fost fondată pe 6 octombrie 2010 ca o platformă online unde utilizatorii postau şi împărtăşeau fotografii. În trei runde de finanţare Instagram, care se numea iniţial Burbn, a strâns 57 milioane de dolari de la 9 investitori, printre care Sequioa Capital, Baseline Ventures, Andressen Horowitz, Chris Sacca sau Jack Dorsey. Pentru a vă face o idee de cât de profitabilă a fost investiţia, compania Andressen Horowitz a investit 250.000 de dolari şi a câştigat 78 milioane de dolari.

Google, înfiinţat în 1998 de către Larry Page, Sergey Brin, Baris Gultekin şi Michael Ogince, este un alt exemplu de succes. Toată lumea a profitat de la investitori, la ingineri, chiar şi bucătarul şef, Charlie Ayers, a făcut  26 milioane de dolari. Cât despre investitori, unul notabil este Jeff Bezos, şeful Amazon, a cărui investiţie de 250.000 de dolari s-a transformat în 1.6 miliarde de dolari!

Facebook în mai puţin de 12 ani s-a transformat dintr-un start-up într-o cameră de cămin la o afacere profitabilă cu 12.000 de angajaţi.

Facebook a fost înfiinţată în 2004 de către Mark Zuckerberg, Eduardo Saverin, Andrew McCollum, Dustin Moskovitz şi Chris Hughes. Reţeaua socială a devenit foarte populară, iar acum peste 1 miliard de oameni au conturi de Facebook.

Cofondatorul PayPal, Peter Thiel, a investit aproape 500.000 de dolari în Facebook în schimbul a 10.2% din capitalul social al societăţii. După listarea la bursă din 2012, Thiel a câştigat 1.6 miliarde de dolari.

eBay, celebrul site de e-commerce, a fost lansat pe 3 septembrie 1995. Iar unul dintre primele lucruri vândute pe platformă a fost un laser pointer (arătător laser) stricat. Au existat zvonuri că cele 6 milioane de dolari investite de Benchmark au generat lichidităţi în valoare de 5 miliarde de dolari la listarea la bursă în 1998.Fondatorul,Pierre Omidyar, şi preşedintele eBay au devenit amândoi miliardari după listare. Preţul pe acţiune a crescut de la 18 dolari la 50 de dolari în doar câteva ore.

WhatsApp a fost fondată de către Brian Acton şi Jan Koum în 2009 şi a fost achiziţionată de Facebook pentru suma de 19 miliarde de dolari. Acton care deţinea 20% din companie şi-a mărit averea cu 3.8 miliarde de dolari. Chiar şi cei care au investit 250.000 de dolari au plecat cu 160 milioane de dolari în buzunar.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/5-investitii-care-te-ar-fi-facut-miliardar-chiar-si-bucatarul-unei-companii-a-castigat-milioane-de-dolari-15135073
15135073
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.