Ce au votat în secret câţiva dintre piloţii Ryanair

Autor: Ioana Matei Postat la 18 ianuarie 2018 68 afişări

Compania aeriană low-cost Ryanair a confirmat faptul că piloţii de pe 15 dintre bazele companiei din Regatul Unit (inclusiv aeroportul London Stansted), care anterior au refuzat o înţelegere care ar fi presupus o mărire de până la 20% a salariului – au votat în secret să accepte mărirea salarială propusă de companie, potrvit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii Ryanair.

Ce au votat în secret câţiva dintre piloţii Ryanair

Salariile mărite ale piloţilor din Regatul Unit vor fi oferite începând cu săptămâna următoare. Potrivit informaţiilor comunicate de reprezentanţii Ryanair, creşterea salarială face ca salariile piloţilor Ryanair să fie cu 20% mai mari decât ale competitorilor care operează aeronave Boeing 737, Norwegian şi Jet2.

Reprezentanţii Ryanair au mai spus că discuţiile cu BALPA, sindicatul piloţilor companiei din Regatul Unit, continuă dar au agreat cu reprezentanţii sindicatului că aceste măriri salariale nu vor fi întârziate de actualele negocieri.

Ryanair şi BALPA au agreat să ofere aceste măriri salariale piloţilor care activează pe 6 dintre cele 15 baze din Regatul Unit ale companiei, care anterior nu căzuseră la un acord cu operatorul de zbor.

Majoritatea piloţilor Ryanair din Irlanda au acceptat deja propunerea de măriri salariale; celor 35% care nu au votat această decizie li s-a solicitat să se hotărască înainte de 17 ianuarie, astfel încât să primească mărirea propusă până la următorul salariu.

”Ryanair continua să negocieze cu FORSA şi Consiliul irlandez al piloţilor Ryanair, dar aceste discuţii progresează lent. Ryanair va continua să discute cu cei 35% dintre piloţii care n-au acceptat această creştere substanţială a salariulului care, dacă va fi acceptată, va fi inclusă în salariul din februarie”, mai spun reprezentanţii companiei irlandeze într-un comunicat de presă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.