“Ce-aţi vrut să spuneţi?” iPhone are probleme cu recunoaşterea accentului scoţian

Autor: Ioana Mihai Postat la 28 octombrie 2011 59 afişări

Una dintre cele mai aşteptate lansări tehnologice, celebrul deja iPhone 4s, care a stârnit un lung şir de controverse, are serioase limite de utilizare, cel puţin în ce-i priveşte pe scoţieni. Telefonul a fost creat în California şi se pare că tehnologia sa bazată într-o mare măsură pe recunoaşterea comenzilor vocale este greu de folosit peste Atlantic, relatează BBC. Software-ul de recunoaştere vocală are probleme în traducerea accentului scoţian.

Aşteptările legate de acest produs, lansat cu circa 2 săptămâni, sunt destul de mari. diferenţele de pronunţie dintre engleza vorbită de scoţieni şi cea literară sunt foarte mari, aşa cum este de fapt limba vorbită în Moldova faţă de cea din sudul României.

Derrick McClurre, specialist în lingvistică, spune că "Tehnologic va fi o provocare majoră să fie creată o tehnologie care să recunoască tipologiile de accente şi dialecte ale aceleiaşi limbi". Pentru scoţieni, nu este prima experienţă de acest tip, având dificultăţi de acelaşi tip cu alte utilizări ale comenzilor vocale, cum sunt, de pildă, lifturile, cu softuri de recunoaştere vocală realizate tot pe baza dialectelor de tip SUA.

Sursa: www.bbc.co.uk/

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iPhone,
accent,
scoţian
/actualitate/ce-ati-vrut-sa-spuneti-iphone-are-probleme-cu-recunoasterea-accentului-scotian-8912631
8912631
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.