Ce ar face unul dintre cei mai cunoscuţi miliardari americani dacă mâine ar fi nevoit să o ia de la zero: Am nevoie doar de un telefon şi de 500 de dolari

Postat la 18 noiembrie 2023 756 afişări

Ce ar face unul dintre cei mai cunoscuţi miliardari americani dacă mâine ar fi nevoit să o ia de la zero: Am nevoie doar de un telefon şi de 500 de dolari

Dacă averea lui Mark Cuban s-ar evapora peste noapte, miliardarul ar fi gata să o ia iar de la capăt, iar tot ce ar avea nevoie este un telefon şi 500 de dolari, scrie CNBC.

„Primul pas ar fi să găsesc un loc de muncă şi să mă folosesc de unul dintre cele mai bune abilităţi pe care le deţin pentru a avansa rapid. Sunt foarte bun la vânzări. Ştiu deja că, dacă nu mai am decât 500 de dolari şi tot ce am este un telefon, voi găsi acel loc de muncă şi voi învăţa mai multe despre această industrie decât oricine de pe planetă”, a declarat Mark Cuban.

În primele trei luni, obiectivul său ar fi să facă bani rapid, oferindu-şi „un comision cât mai mare posibil” pentru vânzările sale. De asemenea, ar încerca să îşi stabilească un palmares impresionant, care să îi arate abilităţile, pentru a construi o viitoare pârghie cu şefii săi, a adăugat el.

„După trei luni, când voi demonstra că sunt cel mai bun vânzător din istoria acelei companii, voi intra în biroul şefului meu şi îi voi spune: Ori îmi veţi plăti această sumă de bani pentru a mă păstra, ori îmi voi începe propria afacere vânzând aceste lucruri”, a mai declarat miliardarul.

Strategia lui Cuban se aliniază cu sfaturile experţilor în carieră, care spun adesea că nu există un moment nepotrivit pentru a cere angajatorului o mărire de salariu, atâta timp cât puteţi demonstra în mod convingător valoarea pe care o aduceţi.

Răspunsul miliardarului ar putea fi interpretat şi ca fiind identificarea celei mai valoroase abilităţi ale tale şi găsirea unei modalităţi de a o monetiza. Dar nu este chiar aşa: Există ceva deosebit de valoros în a excela la vânzări, a spus Cuban.

Abilităţile de vânzare se aplică în fiecare domeniu al afacerilor şi al vieţii, spune deseori Cuban - de la încercarea de a vinde cuiva un produs fizic până la a impresiona pe cineva la un interviu de angajare sau de a-ţi convinge şeful că una dintre ideile tale merită o şansă.

„Totul se întoarce întotdeauna la vânzări, indiferent de situaţie”, a mai spus miliardarul.

Cuban şi-a perfecţionat aceste skillurile de vânzător o mare parte din viaţă. La vârsta de 12 ani, când vindea saci de gunoi din uşă în uşă, a dezvoltat un discurs de vânzare de 14 secunde pentru a explica cât mai repede valoarea afacerii sale, a declarat anul trecut pentru GQ.

„Când înţelegi de ce au nevoie şi ce îşi doresc oamenii, te pui în poziţia de a-i ajuta. Apoi, faci să se întâmple lucruri bune, închei afaceri şi aşa creezi companii” a concluzionat Cuban.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
abilitati,
miliardar,
nevoie,
telefon,
vanzari

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.