Ce aptitudini caută angajatorii din toată lumea în 2020: Tehnologia blockchain, responsabilă pentru răspândirea criptomonedelor, ocupă locul întâi pentru prima dată în istorie

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 19 ianuarie 2020 69 afişări

Ce aptitudini caută angajatorii din toată lumea în 2020: Tehnologia blockchain, responsabilă pentru răspândirea criptomonedelor, ocupă locul întâi pentru prima dată în istorie

Tehnologia blockchain este în vârful listei în ceea ce priveşte aptitudinile pe care le căută în prezent angajatorii la nivel global, potrivit platformei de socializare orientate spre mediul de afaceri LinkedIn.

Blockchain a văzut pentru prima dată lumina zilei în 2009, odată cu lansarea criptomonedelor, însă de atunci a evoluat constant, oferind posibilitatea de a stoca, autoriza, valida şi de a muta datele de-a lungul spaţiului online. În plus, utilizatorii pot stoca registre permanente şi needitabile de date, scrie CNBC.

Blockchain a fost prima prioritate a angajatorilor din Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Germania şi Australia. Industriile din afara sectorului serviciilor financiare caută tot mai des oameni cu experienţă în tehnologia blockchain, printre care se numără domenii precum retail, transport, îngrijire medicală, agricultură şi gaming.

LinkedIn a măsurat cererea în funcţie de profilurile utilizatorilor pentru a determina frecvenţa cu care sunt angajaţi oamenii cu aptitudini mai puţin cunoscute.

Infrastructura de tip cloud ocupă locul al doilea, tehnologia de acest permiţând datelor să fie stocate şi manageriate pe internet, iar pe locul al treilea se află gândirea analitică, adică abilitatea de a interpreta date şi de a descoperi perspective ce pot ajuta în luarea deciziilor din cadrul unui business.

Inteligenţa artificială (AI), tehnologia care dezvoltă sisteme sau maşini ce imită inteligenţa umană, ocupă locul al patrulea în aptitudinile pe care le caută cel mai mult angajatorii.

Prima jumătate a clasamentului este completată de UX design, domeniu ce vizează îmbunătăţirea experienţei în ceea ce priveşte jocurile video sau aplicaţiile mobile.

Top 10 aptitudini hard căutate de angajatori în 2020:

  1. Blockchain
  2. Infrastructura de tip cloud
  3. Gândirea analitică
  4. Inteligenţă Artificială
  5. UX design
  6. Analiză financiară
  7. Maketing afiliat
  8. Vânzări
  9. Computerizare ştiinţifică
  10. Producţie video

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajatori,
cautare,
tehnologie,
ocupare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.