Ce acţiuni ar trebui să evite investitorii în perioada actuală, conform gigantului bancar Goldman Sachs

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 27 noiembrie 2021 119 afişări

Ce acţiuni ar trebui să evite investitorii în perioada actuală, conform gigantului bancar Goldman Sachs

Cele mai slabe acţiuni de deţinut în contextul actual sunt cele cu expunere pe pieţele cu forţă de muncă slabă, care riscă să preseze marjele de profit pe măsură ce va creşte nivelul salariilor, spune Goldman Sachs, „banca bogaţilor” din Statele Unite, citată de Reuters.

„Problemele pieţei forţei de muncă vor rămâne o provocare în anii următori. Investitorii ar trebui să evite acţiunile cu un nivel ridicat de costuri prin comparaţie cu EBIT (câştigurile înainte de taxe şi impozite – n.r.) ”, reiese dintr-un studiu realizat de gigantul bancar.

Printre companiile care intră în categoria citată de companie se numără producătorul de tehnologie avansată IBM, compania de curierat şi logistică FedEx, lanţul de magazine Dollar General şi Raytheon, grup prezent în industria aerospaţială şi a apărării. În ultimele şase luni, acţiunile IBM şi FedEx au scăzut cu 15%, respectiv 23%.

Pe de altă parte, acţiunile cu expunere ciclică ar putea reprezenta o variantă mai bună în momentul de faţă, spune David Kostin, principalul strateg din spatele studiului.

„În condiţiile în care numărul de infecţii creşte şi afectează acţiunile de redeschidere (reopening stocks, acţiuni care profită de un anumit context socio-economic – n.r.) şi, pe măsură ce va dispărea valul de cazuri din iarnă, trendul descendent al virusului şi turbulenţele provocate de inflaţie ar trebui să îmbunătăţească veniturile rezultate din impozitele pe profit şi marjele businessurilor expuse acestor provocări.”

Astfel, investitorii îşi pot îndrepta atenţia asupra unor societăţi ca retailerii Home Depot, Target şi Best Buy, precum şi Lowe’s, prezent în industria de bricolaj şi electrocasnice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
actiuni,
goldman sachs,
investitori,
evitare,
expunere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.