Ce a spus Ponta după întâlnirea cu delegaţia FMI-CE-BM

Postat la 30 aprilie 2012 10 afişări

Premierul desemnat, Victor Ponta, a declarat luni, după întrevederea cu delegaţia FMI, BM şi CE, că le-a propus reprezentanţilor instituţiilor internaţionale ca începând de miercuri să discute cu miniştrii propuşi despre scrisoarea de intenţie a viitorului guvern, la nivel informal.

Dacă discuţiile se vor finaliza într-un proiect al scrisorii de intenţie, atunci în prima şedinţă a noului guvern, prevăzută pentru 8 mai, "urmează să aprobăm această scrisoare de intenţie pentru a intra în următoarea şedinţă a board-ului FMI, probabil în iunie", a spus Victor Ponta.

Ponta a precizat că va face publică lista noului guvern la 1 mai, în cursul serii, urmând ca votul de învestitură să aibă loc la 7 mai.

El a spus că, din cifrele economice din acest moment, există premise pentru revenirea salariilor la nivelul din 2010, dar acest lucru ar presupune o schimbare a ţintei de deficit. În ce priveşte restul măsurilor economice pe care USL s-a angajat să le introducă şi care au fost vehiculate de presă în aceste zile (crearea unui milion de locuri de muncă, introducerea impozitului progresiv cu cotă maximă 16% etc.), acestea vor face obiectul proiectului de buget pe 2013 pe care USL îl va prezenta în luna septembrie.

De asemenea, Ponta a promis că în cel mult o lună de zile de la învestire, noul guvern USL va prezenta un audit asupra realităţii situaţiei bugetului. "Nu suntem într-o situaţie atât de fericită. Am văzut semnale că 'noi plecăm, dar vă lăsăm cămările pline'. Ştiţi că sunt pline de datorii", a afirmat premierul desemnat.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/ce-a-spus-ponta-dupa-intalnirea-cu-delegatia-fmi-ce-bm-9582932
9582932
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.