Ce a spus ministrul Investiţiilor Europene, Marcel Boloş, când a fost întrebat dacă e de acord cu majorarea indemnizaţiilor demnitarilor

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 21 septembrie 2022 139 afişări

Ce a spus ministrul Investiţiilor Europene, Marcel Boloş, când a fost întrebat dacă e de acord cu majorarea indemnizaţiilor demnitarilor

„Dacă mă uit la salariile demnitarilor din UE pot să fiu invidios”, spune ministrul Investiţiilor Europene, Marcel Boloş, întrebat dacă e de acord cu majorarea indemnizaţiilor demnitarilor.

„Nu cunosc. Eu pot să spun altceva, ca un exerciţiu de reflecţie. De multe ori am fost la reuniunile Consiliului de miniştri şi, întâmplător sau nu, discuţiile despre ceea ce înseamnă salarizare şi felul în care îşi desfăşoară activitatea miniştrii omologi, nivelurile lor de salarizare depăşesc 15.000 de euro, în timp ce un demnitar al României are 2.500 de euro. Acest lucru spune foarte multe despre ceea ce înseasmnă sistemul de salarizare românesc al demnitarilor, pe care poate că îi criticăm, faţă de omologii din străinătate”, spune Marcel Boloş.

El spune, întrebat dacă se impune majorarea salatriilor demnitarilor, că e pus „într-o situaţie foarte delicată pentru raportarea cu marea masă a oamenilor”.

„În solidar cu oamenii, guvernul şi parlamentul nu au adoptat astfel de decizii care pot, la un moment dat, pentru oameni să fie decizii foarte sensibile. Probabil că această îngheţare a salariilor demnitarilor este un exerciţiu de solidaritate cu ceea ce înseamnă perioada de criză şi de sărăcie prin care trec oamenii. (...) Dacă mă uit la salariile demnitarilor din UE pot să fiu invidios. Dacă mă uit la ceea ce se întâmplă cu populaţia României, cred că e o perioadă de cumpătare”, a adăugat Boloş.

Senatul a aprobat un amendament care prevede majorarea indemnizaţiilor demnitarilor. Amendamentul a fost formulat de senatorii UDMR Turos Lorand şi Fejer Laszlo Odon. Proiectul urmează să fie dezbătut de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
boloş,
indemnizaţii,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.