CE a redus prognoza de creştere economică pentru zona euro şi se aşteaptă la inflaţie scăzută

Postat la 05 mai 2014 32 afişări

Comisia Europeană (CE) a redus luni prognoza de creştere a PIB în zona euro, în timp ce pentru UE a operat o modificare pozitivă uşoară, şi a avertizat că inflaţia lentă din uniunea monetară va rămâne o ameninţare pentru economie în următorii doi ani.

CE a redus prognoza de creştere economică pentru zona euro şi se aşteaptă la inflaţie scăzută

 CE a urcat prognoza pentru avansul Produsului Intern Brut (PIB) al UE la 1,6%, de la 1,5% cât anticipa în februarie, în timp ce pentru anul următor a menţinut estimarea la 2%.

Zona euro va înregistra în acest an un avans economic de 1,2%, estimare neschimbată faţă de cea din luna februarie, potrivit Comisiei, care a redus, însă, creşterea economică preconizată pentru anul următor de la 1,8% la 1,7%, transmite Bloomberg.

Inflaţia din zona euro se va situa la 0,8% în acest an şi la 1,2% anul următor, ambele rate sub pragul de aproape 2% ţintit de Banca Centrală Europeană (BCE).

"Pe ansamblu, perspectiva s-a îmbunătăţit, dar rămâne condiţionată de continuarea acţiunilor credibile pe mai multe fronturi la nivel naţional şi UE. Ajustările de competitivitate şi reducerea datoriilor necesare în ţările vulnerabile sunt mai greu de realizat cu o inflaţie foarte redusă la nivelul UE, mai ales dacă se va menţine pe o perioadă prea lungă", a declarat Marco Buti, şeful departamentului de economie al Comisiei, potrivit unui comunicat care a însoţit prognoza economică de primăvară a CE.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ce-a-redus-prognoza-de-crestere-economica-pentru-zona-euro-si-se-asteapta-la-inflatie-scazuta-12587775
12587775
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.