SUA şi Filipine lansează manevre vaste în Marea Chinei. Peste 6.000 de militari au fost mobilizaţi

Postat la 05 mai 2014 26 afişări

Statele Unite şi Filipinele au lansat luni manevre vaste de antrenament, după câteva zile de la vizita în această ţară insulară a lui Barack Obama, în cursul căreia preşedintele american a reafirmat susţinerea faţă de acest aliat în faţa ambiţiilor teritoriale ale Chinei.

SUA şi Filipine lansează manevre vaste în Marea Chinei. Peste 6.000 de militari au fost mobilizaţi

Cele zece zile de exerciţii vizează să răspundă provocărilor lansate de către vecini "agresivi" ai Manilei, a justificat ministrul filipinez de Externe Albert del Rosario, fără să numească China.

"Tensiunile în regiunea Asia-Pacific s-au intensificat în ultimii ani, din cauza revendicărilor expansioniste maritime şi teritoriale", a subliniat el.

Numite "Balikatan" (Umăr la umăr), exerciţiile americano-filipineze mobilizează peste 6.000 de militari.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sua-si-filipine-lanseaza-manevre-vaste-in-marea-chinei-peste-6-000-de-militari-au-fost-mobilizati-12584483
12584483
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.