CCR: Revocarea Avocatului Poporului este neconstituţională

Autor: Laura Buciu Postat la 29 iunie 2021 190 afişări

Revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber, este neconstituţională, au decis, marţi, în unanimitate, judecătorii Curţii Constituţionale a României (CCR), au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

CCR: Revocarea Avocatului Poporului este neconstituţională

Surse judiciare au declarat că judecătorii CCR au decis în unanimitate să revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber, este neconstituţională.

Urmează ca CCR să motiveze decizia.

Renate Weber a fost revocată, miercurea trecută, din funcţia de Avocat al Poporului, după ce plenul Parlamentului a aprobat sesizarea formulată de PNL, USR PLUS şi UDMR.

Renate Weber a spus, după revocare, că a intrat în coliziune cu guvernul condus anul trecut de Ludovic Orban, când acesta a dat o OUG prin care se permitea accesul la fonduri publice spitalelor private: „Acum se încearcă acelaşi lucru”.

Comisia de la Veneţia cere explicaţii preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului, Anca Dragu şi Lucovic Orban, în legătură cu revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ccr,
revocare,
renate weber

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.