Cazul DECONTĂRILOR ILEGALE: 16 medici de familie şi specialişti, printre cei urmăriţi penal

Postat la 29 martie 2013 19 afişări

Un număr de 16 medici de familie şi specialişti, dar şi administratori şi angajaţi de la două laboratoare se numără printre cele 42 de persoane urmărite penal în dosarul decontărilor ilegale de analize, potrivit anchetatorilor.

Cazul DECONTĂRILOR ILEGALE: 16 medici de familie şi specialişti, printre cei urmăriţi penal

 Procurorul Bogdan Staicu, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, a precizat că, în acest caz, nu a existat "un creier" al afacerii, totul derulându-se în baza simplei înţelegeri dintre laboratoarele de analize şi medicii în cauză.

În afara fraudelor realizate prin decontări fictive, cele două laboratoare medicale au făcut şi analize reale, folosind în unele cazuri reactivi vechi sau chiar expiraţi, care nu mai puteau oferi rezultate exacte, a mai spus Staicu. În alte cazuri, laboratoarele ar fi întocmit buletine de analize fictive pentru că au pierdut probele biologice ale pacienţilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cazul-decontarilor-ilegale-16-medici-de-familie-si-specialisti-printre-cei-urmariti-penal-10699897
10699897
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.