Cazul copiilor din Argeş - Ministrul Sănătăţii: S-a identificat cauza îmbolnăvirilor

Postat la 25 februarie 2016 693 afişări

Cazul copiilor din Argeş - Ministrul Sănătăţii: S-a identificat cauza îmbolnăvirilor

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că s-a identificat cauza îmbolnăvirii copiilor din Argeş, fiind vorba de o tulpină a bacteriei E.coli. Informaţia a fost confirmată şi de şefa secţiei de Nefrologie de la Marie Curie, Mihaela Bălgrădean. Este vorba despre verotoxina, care indică prezenţa acestei bacterii şi care a fost izolată în probele de coprocultură prelevate de la copii.

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, cere demisia conducerii Spitalului de Pediatrie din Piteşti, după ce un copil de un an şi patru luni a fost plimbat între spitale cu infecţie digestivă gravă, deşi medicii din Piteşti ştiau de situaţia lui încă din data de 13 februarie. Managerul Spitalului de Pediatrie din Piteşti, Vasile Stan, a declarat joi pentru corespondentul MEDIAFAX că nu are de gând să-şi dea demisia din funcţie .

UPDATE 13:59 - Directorul DSP Argeş: Nu demisionez, aştept destituirea de la Ministerul Sănătăţii

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş, Sorina Honţaru, a declarat că nu are de gând să demisioneze din funcţie şi că aşteaptă destituirea de la Ministerul Sănătăţii, instituţie care a numit-o la conducerea DSP Argeş, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cazul-copiilor-din-arges-ministrul-sanatatii-s-a-identificat-cauza-imbolnavirilor-15087431
15087431
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.