CAZ ŞOCANT la Iaşi: Studentul care a murit înjunghiat avea 20 de plăgi, majoritatea în spate, iar tânărul aflat la spital a fost înjunghiat de 18 ori. Principalul suspect nu a fost încă găsit

Autor: Catalin Hopulele Postat la 09 noiembrie 2015 163 afişări

Studentul din Iaşi care a murit după ce a fost înjughiat de un coleg de cameră avea 20 de plăgi, majoritatea în spate, iar tânărul aflat în stare gravă la spital a fost înjunghiat de 18 ori, spun surse apropiate anchetei, în timp ce principalul suspect este în continuare căutat.

Surse apropiate anchetei spun că cei doi tineri înjunghiaţi şi agresorul, toţi studenţi în anul I la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor a Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, petrecuseră noaptea trecută într-un club din oraş şi s-au întors spre dimineaţă, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit aceloraşi surse, studentul care a murit, Victor Nour, din Republica Moldova, a fost găsit cu 20 de plăgi înjunghiate, majoritatea în zona spatelui, în timp ce tânărul care se află în spital, în stare gravă, Casian Harpă, a fost înjunghiat de 18 ori.

"Tinerii au fost găsiţi în stare extrem de gravă. Unul dintre ei era în stop cardio-respirator post-traumatic cu leziuni de tip plagă înjunghiată, multiple, la nivelul tuturor segmentelor. S-a efectuat resuscitare cardiopulmonară îndelungată inclusiv cu plasarea de dren toracic şi administrarea de soluţii de reumplere volemică. Din păcate, în ciuda eforturilor de resuscitare, pacientul a decedat", a declarat Diana Cimpoeşu, medic şef UPU-SMURD la Spitalul de Urgenţe "Sfântul Spiridon" din Iaşi.

Casian Harpă a fost operat şi diagnosticat cu arsură de căi aeriene în urma incendiului, el având multiple plăgi înjunghiate la nivelul capului, toracelui, abdomenului, mâinilor şi picioarelor şi fiind în continuare în stare critică.

"A fost adus la UPU diagnosticat cu şoc post-traumatic şi leziuni de inhalare. A mers direct în sala de operaţii unde s-a intervenit, cea mai importantă plagă înjunghiată prezentată de acest pacient fiind cea abdominală cu interesare hepatică. Pacientul este în continuare în stare critică, internat la ATI, deocamdată cu un prognostic rezervat, dar sperăm ca vârsta tânără şi rapiditatea intervenţiei să poată să ducă la o evoluţie favorabilă", a adăugat Diana Cimpoeşu.

Suspectul principal, Aurelian Giosan, este căutat de Poliţie în tot oraşul, fiind instituite filtre în staţiile de autobuz şi în gară.

Incidentul a avut loc într-o cameră a Căminului C4 din Complexul "Târguşor Copou" al Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, unde luni dimineaţă portarul a văzut fum ieşind pe sub uşa camerei şi a intervenit cu un coleg al său.

În cameră au fost găsiţi doi studenţi care erau înjunghiaţi, ambii fiind în stare foarte gravă, iar acolo au ajuns echipaje de ambulanţă. În cazul unuia dintre tineri, medicii nu au mai putut face nimic întrucât era în stop cardio-respirator, fiind făcute manevre de resuscitare fără succes, astfel că a fost declarat decesul.

Celălalt tânăr a fost transportat la spital.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Iaşi, Anca Vîjiac, suspectul principal în acest caz este un alt student, coleg de cameră cu cei doi tineri, care ar fi încercat apoi să dea foc camerei de cămin, iar incidentul s-a produs pe fondul consumului de alcool.

La rândul lor, reprezentanţii universităţii au precizat că cei trei studenţi erau toţi în anul I, înmatriculaţi la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, şi că incidentul s-ar fi produs în jurul orei 07.00, după ce aceştia s-ar fi întors băuţi dintr-un club.

"Incendiul nu a fost unul de amploare şi s-a stins repede. Suntem cu toţii pur şi simplu consternaţi, este o tragedie", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Bogdan-Eduard Pleşcan, directorul general administrativ al Universităţii "Alexandru Ioan Cuza".

Studentul care a murit era din Republica Moldova, iar ceilalţi doi, tânărul rănit şi presupusul agresor, sunt din judeţul Neamţ.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
STUDENŢI,
RĂNI,
/actualitate/caz-socant-la-iasi-studentul-care-a-murit-injunghiat-avea-20-de-plagi-majoritatea-in-spate-iar-tanarul-aflat-la-spital-a-fost-injunghiat-de-18-ori-principalul-suspect-nu-a-fost-inca-gasit-14879992
14879992
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.