Caz rar in accidentele aviatice: un avion s-a prabusit fiindca pilotul era beat

Postat la 16 martie 2010 83 afişări

Betia unui pilot a fost cauza prabusirii unui avion comercial din Rusia in 2008, potrivit procurorilor rusi care au ajuns luni la o concluzie extrem de rar intalnita in accidentele aviatice.

Potrivit New York Times, autoritatile aviatice ruse au admis ca pilotul aeronavei Boeing 747, care opera un zbor al companiei nationale Aeroflot, avea alcool in sange in momentul accidentului. Nu s-a decis insa daca alcoolul a avut si un rol in prabusirea avionului, in care au murit 88 de persoane.

"Din cercetari a reiesit faptul ca, in cadrul procedurii de aterizare, pilotul Rodion Medvedev a devenit dezorientat si a pierdut controlul mansei", se arata in declaratia oficialilor rusi, citata de agentia Interfax.

Potrivit statisticilor World Life Expectancy, Rusia se afla pe locul 27 la nivel mondial in clasamentul deceselor cauzate de alcool, cu un procent de 3,5 morti la mie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
aviatie,
Aeroflot,
Rusia,
accident,
Boeing 747,
prabusire
/actualitate/caz-rar-in-accidentele-aviatice-un-avion-s-a-prabusit-fiindca-pilotul-era-beat-5751371
5751371
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.