Câţi ruşi s-au înrolat benevol în armată, la o zi distanţă de la mobilizarea dictată de Putin

Postat la 22 septembrie 2022 526 afişări

Câţi ruşi s-au înrolat benevol în armată, la o zi distanţă de la mobilizarea dictată de Putin

Moscova informează că 10.000 de voluntari, dintre cei 300.000 vizaţi iniţial, s-au înscris în 24 de ore de la anunţarea mobilizării.

În 24 de ori, aproape 10.000 de oameni s-au prezentat voluntar în Rusia, înainte de a primi apelul oficial, pentru a fi înscrişi în ofensiva din Ucraina, în urma anunţului mobilizării parţiale a rezerviştilor de către preşedintele Vladimir Putin.

Anunţul a fost făcut de Statul Major al Rusiei. „În prima zi de mobilizare parţială, aproximativ 10.000 de cetăţeni au ajuns singuri la comisiile de poliţie militară, fără să aştepte citaţia”, a declarat Vladimir Tsimlianski, purtătorul de cuvânt al Statului Major General.

Rusia mizează pe 300.000 de persoane pentru a întări frontul din Ucraina, slăbit după ultimele înfrângeri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mobilizare,
vladimir putin,
armata

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.