Câţi bani a primit despăgubire o tânără care a fost concediată în perioada în care era însărcinată. Şeful ei nu i-a mai răspuns la telefon şi după o perioadă de timp i-a trimis mesajul: „fără resentimente”

Postat la 11 martie 2023 59 afişări

Câţi bani a primit despăgubire o tânără care a fost concediată în perioada în care era însărcinată. Şeful ei nu i-a mai răspuns la telefon şi după o perioadă de timp i-a trimis mesajul: „fără resentimente”

O femeie manager de restaurant a obţinut despăgubiri de peste 15.000 lire sterline, după ce a fost concediată, însărcinată fiind. Când primea tot mai puţine ture la serviciu, a cerut explicaţii, iar răspunsul a fost: „fără resentimente”. 

Anna McKnight, în vârstă de 28 de ani, a declarat că a fost "surprinsă şi şocată" când a aflat de la Resurse Umane că a fost concediată. Ea a primit apoi un mesaj pe WhatsApp de la proprietarul firmei care îi spunea "fără resentimente", relatează Daily Mail.

McKnight, al cărei fiu Goldie are acum cinci luni, a primit 15.365 de lire sterline.

McKnight a început să lucreze la restaurant ca asistent manager în decembrie 2021. Ea a aflat că este însărcinată cu al doilea copil la mijlocul lunii ianuarie 2022, iar managerul general al restaurantului, Carruthers, a felicitat-o. Trebuia să intre în concediu de maternitate în august 2022, dar a fost eliminată treptat din ture.

De la sfârşitul lunii martie 2022, Carruthers i-a oferit tinerei mult mai puţine ture decât înainte. La 16 aprilie 2022, el i-a oferit disponibilitatea pentru trei schimburi în săptămâna următoare. Când i s-a mai oferit doar o singură tură în mai 2022, McKnight a cerut răspunsuri celor care administrează restaurantul, dar nu a reuşit să ia legătura cu cei de la resurse umane timp de patru zile.

Apoi, Carruthers i-a trimis un mesaj în care îi spunea: "fără resentimente" şi nu i-a mai trimis niciun mesaj până în septembrie 2022 pentru a o felicita pentru naşterea fiului său.

Judecătorul Brian Campbell a concluzionat că McKnight a fost discriminată: "Decizia neaşteptată de a o concedia i-a provocat un anumit stres într-o perioadă în care suferea deja de simptome legate de sarcină. Avea angajamente financiare în legătură cu apartamentul şi maşina ei, în plus faţă de cheltuielile zilnice. Şi-a chemat partenerul pentru a o ajuta să plătească facturile. Se simţea supărată şi vulnerabilă. Ea a simţit că modul în care a fost pusă în aplicare concedierea ei a fost deosebit de viclean. Nu a existat nicio dovadă a vreunui alt motiv pentru concedierea ei. Nu i s-a dat niciun indiciu că urma să fie concediată, cu atât mai puţin un motiv, până când a început să îşi contacteze angajatorul pentru a discuta despre concediul de maternitate şi despre modul în care acesta urma să fie plătit."

McKnight a declarat, la rândul ei, că nu a fost vorba niciodată de bani, ci de principiu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
femeie,
concediere,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.