Câte produse alimentare de bază româneşti se cumpără din magazine

Postat la 07 noiembrie 2013 49 afişări

Ponderea produselor alimentare de bază provenite din România în totalul vânzărilor magazinelor, între 2009 şi 2012, s-a redus la toate categoriile, excepţie făcând carnea de porc, cele mai mari creşteri ale importurilor fiind înregistrate la lapte şi ulei.

Câte produse alimentare de bază româneşti se cumpără din magazine

 "La nivelul produselor alimentare de bază, selecţionate de către Consiliul Concurenţei, raportul dintre produsele naţionale şi cele provenite din import continuă să fie unul supraunitar. Cu toate acestea, cu excepţia cărnii de porc, pentru toate celelate categorii de produse prezentate în graficul 4.2, produsele din import câştigă teren. Laptele dulce de consum şi uleiul de floarea soarelui au înregistrat cele mai mari modificări în această direcţie, în perioada analizată", se arată într-un raport al autorităţii de concurenţă.

Analiza Consiliului Concurenţei arată că majoritatea produselor importate din categoriile selectate provin, ca şi în perioada anterioară, din ţări ale Uniunii Europene.

Totodată, situaţia este în continuare diferită pe segmentul de legume-fructe, acolo unde produsele provin preponderent de la furnizori externi, din considerente legate de preţ şi de deficienţele existente la nivelul producţiei autohtone.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cate-produse-alimentare-de-baza-romanesti-se-cumpara-din-magazine-11638489
11638489
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.