Apple a divulgat o primă listă cu cereri de date pe care le-a primit

Postat la 06 noiembrie 2013 40 afişări

Gigantul american în domeniul informaticii Apple a difuzat marţi prima listă privind cereri de date din partea unor guverne, exprimându-şi totodată protestul faţă de o ordonanţă care limitează elementele pe care le poate divulga în privinţa cererilor autorităţilor americane.

Apple a divulgat o primă listă cu cereri de date pe care le-a primit

 Creatorul iPad şi iPhone a urmat exemplul altor grupuri mari care au început să difuzeze recent acest tip de informaţii.

Cele mai multe cereri au fost adresate de autorităţi în cazuri de infracţiuni. Autorităţile se aflau "în căutarea unor informaţii în cazuri de furt sau alte infracţiuni penale, dar şi în cazuri privind persoane sau copii dispăruţi, privind găsirea autorilor unor răpiri sau încercarea de a împiedica sinucideri", precizează Apple într-un document de şapte pagini.

Grupul a subliniat că, în Statele Unite, Guvernul american i-a dat permisiunea să difuzeze doar un număr limitat de informaţii despre datele pe care i le-a solicitat.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/apple-a-divulgat-o-prima-lista-cu-cereri-de-date-pe-care-le-a-primit-11631426
11631426
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.