Câte milioane de euro pierde Bayer România după ce Comisia Europeană a interzis insecticidul care omoară albinele?

Postat la 03 mai 2018 233 afişări

Bayer România, unul dintre cei mai mari jucători din industria chimică şi farmaceutică din lume, afirmă ca va pierde cel mult 10 mil. euro din vânzările totale, ca urmarea a deciziei Comisiei Europene (CE) de a interzice pesticidele neonicotinoide în UE, potrivit calculelor ZF realizate pe baza datelor transmise de companie.

Câte milioane de euro pierde Bayer România după ce Comisia Europeană a interzis insecticidul care omoară albinele?

În 2017, Bayer România a avut vânzări totale de circa 200 mil. euro, potrivit reprezentanţilor companiei.

„Aceste produse (neonicotinoidele din portofoliul Bayer - n. red.) generează în România vânzări de câteva milioane de euro, cifra reprezentând mai puţin de 5% din vânzările Bayer din ţară”, a spus Pascal Cassequellle - şeful Bayer în  România, Bulgaria şi Moldova.

Decizia luată de CE la sfârşitul săptămânii trecute, de a interzice pesticidele neonicotinoide, vine în urma unui studiu realizat de reprezentanţii Autorităţii Europeane pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA), care susţin că neonicotinoidele reprezintă o ameninţare pentru populaţia de albine. Albinele sunt esenţiale pentru polenizare, proces fără de care mai multe specii de plante nu s-ar putea reproduce, potrivit EFSA.

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.