Cătălin Drulă: Există şi responsabilităţi naţionale de asumat. Bode trebuie să-şi dea demisia

Autor: Cosmin Pirv Postat la 08 decembrie 2022 36 afişări

Liderul USR Cătălin Drulă spune că decizia Consiliului JAI este „profund nedreaptă” şi că poziţia guvernului austriac va rămâne în istorie ca un act de discriminare. El susţine că ministrul de Interne Lucian Bode trebuie să-şi dea demisia pentru acest eşec.

Cătălin Drulă: Există şi responsabilităţi naţionale de asumat. Bode trebuie să-şi dea demisia

„Românii merită să intre în Schengen. Şi-au câştigat acest drept cu multă muncă şi seriozitate. Poziţia guvernului austriac va rămâne în istorie ca un act de discriminare. Inexplicabilă e şi poziţia PPE, partidul european din care fac parte Klaus Iohannis şi PNL. Ieri, şeful PPE a stat umăr la umăr cu cancelarul austriac în timp ce acesta explica cum ne refuză un drept legitim, pentru motive care nu ţin de România”, a transmis Cătălin Drulă.

Conform acestuia, această zi trebuie să fie şi un moment de reflecţie pentru vechea clasă politică şi că aceasta trebuie să reflecteze asupra felului în care România este văzută şi tratată în afara graniţelor.

„Pentru nedreptatea suferită azi de români, există şi responsabilităţi naţionale de asumat. Ministrul Bode a asigurat românii de susţinerea aderării la Schengen. Lucian Bode trebuie să-şi dea demisia pentru acest eşec. În ceea ce îl priveşte pe Klaus Iohannis, şeful politicii externe a României, această zi infamă i-a pecetluit definitiv mandatele goale de preşedinte”, a adăugat liderul USR.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
usr,
cătălin drulă,
schengen

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.