Cât valorează Harry Potter. Vezi câţi bani a produs franciza de la aparaţie până astăzi

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 28 iunie 2017 344 afişări

Câţi bani o fi adunat Harry Potter în seiful băncii Gringotts Wizarding este o întrebare la care doar autoarea, J.K. Rowling ar putea răspunde. Se poate face însă un calcul despre valoarea francizelor generate de această poveste magică, cu ajutorul Coinage, relateaza publicaţia Entertainment.

Cât valorează Harry Potter. Vezi câţi bani a produs franciza de la aparaţie până astăzi

Informaţii financiare legate de această franciză au fost făcute publice, iar datele referitoare universul Harry Potter, care reuneşte cărţi, filme, parcuri tematice şi nu numai, sunt năucitoare.

 

Cărţile scrise de Rowling s-au vândut în peste 160 de milioane de exemplare doar pe piaţa din SUA, iar cele opt pelicule realizate după poveştile Harry Potter au generat încasări totale de peste 6,5 miliarde de dolari.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.