Cat te costa cel mai scump plin de benzina? 228 de euro pentru un Bugatti Veyron

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 17 ianuarie 2011 189 afişări

Romanii care protesteaza zilele astea impotriva scumpirii pretului combustibililor nu stiu ce inseamna cu adevarat un plin scump. Proprietarul unui Bugatti Veyron a platit la cea mai scumpa benzinarie Texaco din Marea Britanie aproape 228 de euro.

Proprietarul unui Bugatti Veyron, o masina care se vinde pentru mai bine de un milion de euro si poate ajunge sa consume 30 de litri la suta de kilometri, a facut plinul la o benzinarie Texaco din West London, cea mai scumpa din Marea Britanie, ajungand sa plateasca 192 de lire sterline (aproape 228 de euro). A facut asta pentru a demonstra ca nu il ingrijoreaza pretul combustibililor, situatie contrara celei in care se gasesc majoritatea soferilor in fata noului val de scumpiri, scrie DailyMail.co.uk.

O masina atat de scumpa nu putea fi alimentata altundeva decat la cea mai scumpa benzinarile din Marea Britanie, la fel cum una ieftina nu poate inghiti altceva decat benzina la preturi mai reduse. Benzinaria in cauza vinde un litru de benzina cu aproape 1,6 lire sterline (1,9 euro), in conditiile in care pretul in alte statii este de 1,28 de lire (1,52 de euro) pe litru.

Din acest pret, ceva mai putin de jumatate inseamna taxele pentru stat, iar alte 20 de procente reprezinta taxa pe valoarea adaugata. In total, o familie britanica medie care detine doua automobile ar putea plati cu 210 lire (250 de euro) mai mult pe an pentru combustibil.

Pentru un Ford Focus, spre exemplu, masina care are un rezervor de 55 de litri de benzina, un plin ajunge acum la putin peste 70 de lire (83 de euro), in timp ce anul trecut pe vremea asta se ridica la 61,5 de lire (72,9 de euro), iar la inceput de 2009 nu depasea 48 de lire (57 de euro). Acelasi calcul pentru o Toyota Avensis cu rezervor de 60 de litri arata o crestere a pretului unui plin de la 52 de lire (61,6 de euro) in 2009 la 76,5 de lire (90,7 de euro) in prezent.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bani,
benzina,
plin,
rezervor
/actualitate/cat-te-costa-cel-mai-scump-plin-de-benzina-228-de-euro-pentru-un-bugatti-veyron-7896773
7896773
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.