Cat stau angajatii romani pe Facebook si Messenger in timpul programului

Autor: Ana Raduta Postat la 28 iunie 2011 53 afişări

BestJobs.ro a chestionat recent 6.572 de utilizatori pentru a afla cat de etic este comportamentul acestora fata de colegii de munca si fata de compania in care sunt angajati.

Potrivit sondajului, 65% dintre angajati au declarat ca nu acceseaza deloc retelele sociale sau chat-ul online. Restul de 35% a specificat timpul pe care il petrec zilnic in timpul serviciului pe Yahoo!Messenger sau Facebook. Astfel, 16,61% stau pe Messenger sau Facebook intre una si doua ore pe zi, 3,96% intre trei si patru ore, iar 14,57% peste patru ore pe zi.

Alte concluzii ale sondajului mai arata ca doar 5,5% din angajatii romani si-au asumat vreodata meritele pentru munca altor colegi. Cea mai des intalnita abatere la locul de munca este timpul petrecut pe internet in timpul programului - 15,31% din angajati au navigat pe internet in loc sa lucreze.

De asemenea, 3,26% spun ca au declarat cheltuieli in interes de serviciu mai mari decat cele reale, 4,59% au luat definitiv produse din companie, 4,83% au lipsit pe motiv de boala desi se simteau bine,15,31% au stat pe net in loc sa lucrez, 2,43% au comandat ceva pentru ei pe cheltuiala companiei. Alte abateri similari mai sunt folosirea scuzelor false pentru intarzierile la birou (8,32%), furnizarea unor informatii confidentiale catre concurenti (1,65%), lansarea de zvonuri false despre un coleg (1,45%).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Facebook,
Messenger,
angajati
/actualitate/cat-stau-angajatii-romani-pe-facebook-si-messenger-in-timpul-programului-8404774
8404774
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.