Cât ne poate costa o criză politică după alegeri

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 02 decembrie 2012 39 afişări

Pe baza sondajelor de opinie şi a rezultatelor de la alegerile locale, îndeosebi de la cele pentru consiliile locale, care sunt mai bine corelate cu tendinţele de la alegerile generale, analiştii ING anticipează că USL îşi va păstra majoritatea în viitoarea legislatură, cu posibilitatea chiar de a lua până la 55% din mandatele parlamentare.

Cei de la ING conturează două scenarii de risc apreciate drept improbabile, dar posibile - ca USL să nu poată obţine majoritatea parlamentară ori ca PDL să încerce formarea unei alianţe cu PNL contra PSD, cu preţul declanşării unor lupte politice crâncene în caz de eşec. Evoluţia spre un scenariu de risc ar pune "presiuni serioase" pe leu exact în debutul negocierilor pentru noul acord cu FMI.

"Negocierile cu FMI se anunţă dificile, iar timpul este limitat, având în vedere că actualul aranjament financiar cu instituţia ia sfârşit în martie. De circa un an, România manifestă o oboseală a reformelor, iar FMI a devenit şi mai îngăduitor, având în vedere apropiatele alegeri. Aceasta va trebui să se schimbe însă şi încă repede, înainte de finele primului trimestru din 2013", consideră Vlad Muscalu, economistul-şef al ING Bank România.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politica,
alegeri,
curs valutar,
ING Bank,
FMI,
negocieri
/actualitate/cat-ne-poate-costa-o-criza-politica-dupa-alegeri-10362051
10362051
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.