Cât ghinion aduce ziua de vineri 13 în business?

Autor: Ana Raduta Postat la 13 ianuarie 2012 15 afişări

Potrivit unei supersitţii recunoscute în toată lumea, ziua de vineri 13 este una care aduce numai ghinion şi în care nimic bun nu se poate întâmpla. Coincidenţă sau nu, şi în business au fost raportate pierderi uriaşe tocmai în această zi.a

Potrivit Institutului pentru Fobii şi Centrului de Management al Stress-ului din Ashville, Carolina de Nord, între 17 şi 21 de milioane de oameni din Statele Unite ale Americii sunt afectaţi de această zi. Unii oameni sunt atât de îngroziţi de ce li se poate întâmpla încât amână întâlnirile sau deciziile de afaceri pentru altă zi, nu zboară cu avionul, iar alţii nici măcar nu se dau jos din pat.

Se pare că economia pierde 800 -900 de milioane de dolari în această zi în care mult business-uri sunt puse în aşteptare. Potrivit analistului financiar Mike Randazzo, citat pe blogul intuit.com, ziua de vinere 13 este un adevarat blestem pentru micile companii, care, in fiecare an înregistrează scăderi considerabile în vânzări, întrucât mulţi oameni se feresc să cumpere ceva în această zi.

Anul acesta, zile de vineri 13 vom mai avea în lunile aprilie şi iulie. De obicei, un an nu are mai mult de o astfel de zi, numărul maxim de zile de vineri 13 dintr-un an fiind de trei. Pentru cei care cred în aceste superstiţii, anul acesta va fi îngrozitor, în condiţiile în care vom avea în trei luni câte o zi de vineri 13.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ghinion,
supersitţii
/actualitate/cat-ghinion-aduce-ziua-de-vineri-13-in-business-9145333
9145333
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.