Cât de săracă este America, cea mai mare economie a lumii? Unu din şapte americani trăieşte sub limita sărăciei

Autor: Bogdan Cojocaru Postat la 08 martie 2013 39 afişări

Propunerea preşedintelui american Barack Obama de a majora salariul minim pe economie pentru a forma o clasă de mijloc mai puternică – coloana vertebrală a economiei –- a redeschis problema sărăciei în cea mai mare economie a lumii.

Cât de săracă este America, cea mai mare economie a lumii? Unu din şapte americani trăieşte sub limita sărăciei

În SUA, cea mai mare economie a lumii, unu din şapte americani trăieşte sub limita sărăciei, 15% din familii se confruntă cu nesiguranţa alimentară, aproximativ 44 de milioane de persoane se bazează pe programul alimentar al statului, iar 3,6 milioane de oameni câştigă sub salariul minim pe economie, care este deja cel mai mic dintre cele ale oricărei economii majore occidentale. În privinţa ratei de sărăcie din rândul copiilor, dintre ţările dezvoltate doar România stă mai prost decât SUA. SUA are cel mai mic salariu minim pe economie dintre marile economii occidentale, de 7,25 de dolari pe oră, iar Obama a propus majorarea acestuia la 9 dolari pe oră până în 2015. Dacă ar fi fost majorat în ritmul creşterii productivităţii începând cu 1968, salariul minim ar fi depăşit 16,5 dolari pe oră, pe când salariul de subzistenţă, adică venitul minim necesar pentru acoperirea nevoilor de bază, a fost calculat la 16-23 de dolari pe oră.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cat-de-saraca-este-america-cea-mai-mare-economie-a-lumii-unu-din-sapte-americani-traieste-sub-limita-saraciei-10654644
10654644
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.