Cât costă licenţele de televiziune digitală scoase la vânzare de ANCOM

Autor: Adrian Dumitrache Postat la 01 martie 2014 492 afişări

Preţul de pornire pentru fiecare din cele cinci licenţe de televiziune digitală terestră va fi de 300.000 de euro, atribuirea urmând să fie realizată prin procedura de selecţie competitivă de către autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM), conform unei hotărâri adoptate de Guvern.

Cât costă licenţele de televiziune digitală scoase la vânzare de ANCOM

Conform Strategiei elaborate de Ministerul Societăţii Informaţionale, ANCOM va scoate la licitaţie cinci licenţe (multiplexuri) de televiziune digitală terestră, patru în UHF şi unu în VHF, în standard DVB-T2. Câştigătorul primei licenţe în UHF va avea obligaţia de a transmite "free to air", în condiţii transparente, concurenţiale şi nediscriminatorii, posturile publice şi private de televiziune care se transmit în prezent în sistem analogic terestru, în conformitate cu prevederile Legii audiovizualului.

De asemenea, această licenţă va trebui să asigure o acoperire în recepţie fixă de 90% din populaţie şi 80% din teritoriu până la 31 decembrie 2016, fiind singura licenţă din cele 5 disponibile care are astfel de obligaţii de acoperire.

Pentru celelalte patru licenţe, operatorii vor avea obligaţia ca până la 1 mai 2017 să aibă în funcţiune cel puţin 36 de emităţoare pentru fiecare dintre reţelele corespunzătoare acestor licenţe, instalate câte unul în fiecare zonă de alocare. Toate licenţele vor fi acordate pentru o perioadă de 10 ani.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cat-costa-licentele-de-televiziune-digitala-scoase-la-vanzare-de-ancom-12172362
12172362
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.