Cât costă fabricarea unui telefon Galaxy S8 şi ce profit are compania pentru fiecare telefon vândut

Autor: Florin Casota Postat la 25 aprilie 2017 638 afişări

Compania IHS Markit a analizat toate componentele ce alcătuiesc un exemplar Galaxy S8, iar varianta cu 64GB memorie internă implică un cost de 307,5 dolari, cu tot cu asamblarea în fabrică. Noul telefon al coreenilor este cu 43,4 dolari mai scump decât Samsung S7.

Cât costă fabricarea unui telefon Galaxy S8 şi ce profit are compania pentru fiecare telefon vândut

Analiza relevă şi motivul creşterii costurilor de fabricaţie: preţurile mai mari la care sunt procurate chip-urile de memorie DRAM şi NAND flash - 41.5 dolari din costul final. Spre comparaţie, acumulatorul de 3000 mAh este obţinut pentru numai 4.5 dolari.

Aşadar diferenţa dintre costul de fabricare şi preţul final (cea mai ieftină variantă S8 se vinde în retail cu 720 de dolari) este de 412,5 dolari. Totuşi acestă sumă nu reprezintă profitul real deoarece în ecuaţie intră şi alte costuri precum marketing, transport, publicitate sau taxe vamale. 

Potrivit revistei Fortune, costul de producţie al unui iPhone 7 este de 224,8 dolari, care citează aceeaşi companie de cercetare, IHS Markit. Acest preţ este valabil pentru varianta cu 32 de GB memorie internă. Apple vinde telefoanele cu peste 649 de dolari, ceea ce înseamnă pentru companie un profit de 424 de dolari pe fiecare unitate. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.