Cât câştigă un deputat. Un parlamentar şi-a făcut public salariul

Postat la 11 februarie 2017 5725 afişări

Iulian Bulai,deputat USR, a decis să facă public salariul său de parlamentar

Cât câştigă un deputat. Un parlamentar şi-a făcut public salariul

El a scris pe pagina sa de Facebook câţi bani primeşte un parlamentar şi pentru ce. „Transparenţa este o valoare fundamentală în activitatea mea ca parlamentar”, a explicat Iulian Bulai gestul.

„Banii sunt "ochiul dracului”. Nu am devenit parlamentar pentru bani. Exista multe mituri despre cat de multi bani câştiga un parlamentar. Pentru a înlătura orice mit asupra acestui aspect, voi împărtăşi cu voi urmatoarele informaţii:

Un parlamentar (deputat) are o indemnizaţie (salariu) de 5564 RON.

Pe langa salariu, se mai adauga urmatoarele sume care sunt fie fixe (sume forfetare) fie sume care variază (diurne).

Aşadar, mai dispunem de urmatoarele sume:

- 4600 RON, suma forfetară pentru locuinţa in Bucuresti (doar pentru parlamentarii care nu au domiciliu in Bucureşti)

- 1400 RON, combustibil

- 476 RON, suma alocată pentru deplasări in circumscripţia electorala.

- 616 RON, (diurna pe ianuarie. Se primeşte 160 RON pe zi de activitate in plen)

..........

- 11400 RON, suma forfetară pentru activitatea parlamentara (cabinet parlamentar, angajaţi, protocol, alte cheltuieli) Aceasta este suma bruta din care se scad si taxele angajatorului. Suma neta poate varia intre 8500 si 9500 RON.

Aceasta suma este singura care nu se foloseşte in scop personal. Jumatate trebuie decontată pe baza de acte justificative, jumatate pe baza de declaraţie pe proprie răspundere.

Imi doresc ca aceasta suma sa fie folosită in mod cat mai transparent. In urmatoarele luni voi reveni cu o postare in care voi explica modul in care aceasta suma va fi folosită de catre cabinetul meu, care va include puncte de lucru in Roman, Piatra Neamt si parţial si Suceava”, a scris parlamentarul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
parlamentar,
salariu,
deputat,
public,
castigare,
bani,
decizie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.