Cum a strâns şi a cheltuit acest tânăr 21 de milioane de dolari: petreceri, hoteluri de lux şi excursii în Bora Bora

Postat la 10 februarie 2017 1260 afişări

Cum a strâns şi a cheltuit acest tânăr 21 de milioane de dolari: petreceri, hoteluri de lux şi excursii în Bora Bora

În 2012, Marco Nardone a pus bazele Fling, un aplicaţie care conecta străini şi îi invita să comunice.

Reacţiile au fost pozitive, iar Nardone a reuşit să strângă 21 de milioane de dolari pentru a dezvolta şi promova produsul. Doi ani mai târziu, aplicaţia avea 4 milioane de utilizatori care trimiseseră peste 4 miliarde de mesaje.

Problemele companiei au început în iulie 2015, atunci când AppStore (platforma de aplicaţii a celor de la Apple) a decis să retragă Fling din oferta lor. Motivul invocat a fost faptul că aplicaţia devenise un spaţiu de promovare a materialelor cu caracter pornografic.

Luna următoare, ultimele fonduri ale Fling se epuizau, iar compania depunea actele de intrare în insolvenţă.

Ce s-a întâmplat însă cu cele 21 de milioane de dolari adunate drept capital?

Mai mulţi angajaţi ai Fling au povestit celor de la Business Insider că principalul vinovat a fost chiar Nardone, fondatorul companiei. Acesta ar fi cheltuit sume exorbitante pe hoteluri şi restaurante de lux sau petreceri în compania unor celebrităţi.

Nardone ar fi petrecut săptămâni întregi la Ibiza, insula cunoscută drept "capitala mondială a distracţiei"; chiar în seara în care Apple a transmis că aplicaţia va fi retrasă, tânărul de 27 de ani ar fi venit la birou în compania a două tinere pe care niciun angajat nu le cunoştea.

Nici chiar falimentul companiei nu l-a împiedicat pe Marco Nardone să trăiască la nivel înalt: în ultimele luni, potrivit paginii sale de Instagram, el a vizitat locuri precum Bora Bora, Nisa, Veneţia sau Insulele Maldive.

Un fost angajat al său a sintetizat perfect situaţia: "Arată exact ca unul dintre acei copii bogaţi de pe Instagram".

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.