Cum a reuşit o stewardesă să salveze o tânără, victimă a traficului de persoane

Postat la 10 februarie 2017 3186 afişări

Cum a reuşit o stewardesă să salveze o tânără, victimă a traficului de persoane

Însoţitoarea de zbor Shelia Fedrick a făcut o descoperire care avea să salveze viaţa unui om: o victimă a traficului de carne vie era transportată cu avionul în care lucra, iar ea a luat măsurile potrivite pentru salvarea ei, potrivit unui articol publicat de presa americană. 

 

Adolescenta arăta ca şi cum ”ar fi trecut prin iad”, iar bărbatul nu voia să o lase să vorbească, a declarat însoţitoarea de zbor pentru NBC. Fedrick a decis să lase un bilet pentru fată în toaleta avionului - astfel i-a oferit posibilitatea fetei să ceară ajutorul. A reieşit că într-adevăr, fata era o victimă a traficului de persoane, iar instinctele lui Shelia Fedrick au ajutat la salvarea ei. 

 

Pilotul a putut să informeze poliţia despre ceea ce se întâmpla, astfel că la aeroportul de destinaţie,  i-au aşteptat pe traficant şi pe victima lui.

 

Incidentul s-a petrecut în 2011, într-o aeronavă a Alaska Airlines şi a fost publicat în presa americană săptămâna aceasta, în contextul în care compania Airline Ambassadors şi-a propus să îi antreneze pe însoţitorii de zbor astfel încât ei să lupte împotriva traficului de carne vie. Site-ul Airlines Ambassadors arată că, printre caracteristicile care indică o posibilă victimă se află starea de nervozitate, precum şi faptul că victimele nu sunt sigure de destinaţia lor. 

 

Pe de altă parte, traficanţii ar putea să răspundă la întrebări în numele victimei, să fie cu ochii pe victimă în permanenţă şi să nu ştie numele sau informaţiile personale legate de acestea. 

 

”Le spunem oamenilor să nu se angajeze în confruntări pentru a salva victimele, să nu-şi manifeste îngrijorarea, ci să îi descrie situaţia pilotului, astfel încât el să transmită informaţiile respective prin radio reprezentanţilor aeroportului de destinaţie”, explică Nancy Rivard, fondatoarea organizaţiei.

În cazul exemplificat, Fedrick a reuşit să comunice discret cu fata după ce i-a şoptit acesteia să meargă la toaletă.

 

Ea este acum înscrisă la colegiu şi păstrează legătură cu însoţitoarea de zbor care a salvat-o. 

Potrivit National Human Trafficking Hotline, în Statele Unite ale Americii au fost raportate peste 7.572 de victime ale traficului de carne vie. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avion,
mesaj,
toaleta

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.