Cât câştigă un avocat. În medie, salariul lunar net al unui avocat ajunge la 5.500 de lei

Autor: Ramona Cornea Postat la 05 septembrie 2021 645 afişări

Salariul mediu al unui angajat care ocupă funcţia de avocat este de de 5.500 de lei net pe lună, arată datele extrase din platforma Salario, comparatorul de salarii al platformei de recrutare online eJobs.

Cât câştigă un avocat. În medie, salariul lunar net al unui avocat ajunge la 5.500 de lei

Roxana Drăghici, eJobs: „Pentru această poziţie salariile sunt destul de diversificate în funcţie de dimensiunea companiei, dar şi de nivelul salarial regional. Mai mult, venitul variază şi în funcţii de performanţă de îngrijire dă dovadă angajat sau de rezultate anterioare. “

Salariul mediu al unui angajat care ocupă funcţia de avocat este de de 5.500 de lei net pe lună, arată informaţii extrase din platforma Salariu, comparatorul de salarii al platformei de recrutare online eJobs.

„Pentru această poziţie salariile sunt destul de diversificate în funcţii de dimensiunea companiei, dar şi de nivelul salarial regional. Mai mult, venitul variază şi în funcţii de performanţă de care dă dovadă angajat sau de rezultate anterioare. Experienţa avocatului, de asemenea, impactează nivelul salarial al acestuia. De regulă, ţinta unui avocat este de a ajunge partener la o situaţie de avocatură, când şi veniturile acestuia cresc considerabil. Acest lucru este însă posibil doar după ani de experienţă “, spune Roxana Drăghici, head of sales la eJobs România.

Cel mai mare nivel al salariului mediu pentru această funcţie este în Bucureşti (4.800 de lei net), iar cel mai mic în judeţul Mureş (2.500 de lei net), arată acest lucru Salariu, unde peste 243.000 de specialişti şi-au introdus salariile până în prezent.

Avocatul este o persoană licenţiată în studii juridice ale cărui funcţii sunt de a consilia, reprezintă, asista şi apăra clienţii în instanţele de judecată.

 Avocatul ales şi apără clienţii în chestiuni diverse precum divorţuri, moşteniri, litigii, aspecte penale sau comerciale. De obicei, avocaţii sunt specializate: avocat pledant (de instanţă), avocat de afaceri (de consultanţă), avocat de drept muncii, avocat de dreptul familiei şi altele.

În prezent, din totalul celor peste 31.500 de locuri de muncă disponibile pe platformă eJobs, 12 sunt pentru poziţia de avocat.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.