Cât câştigă un angajat din fabricarea preparatelor farmaceutice: 3.500 de lei. Salariile din industrie au crescut cu 67% în ultimul deceniu

Autor: Ramona Cornea Postat la 14 ianuarie 2021 66 afişări

Salariile angajaţilor care se ocupă cu fabricarea preparatelor farmaceutice au ajuns la 3.550 de lei în noiembrie 2020, o valoare stabilă comparativ cu cea înregistrată în aceeaşi lună a anului precedent, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Cât câştigă un angajat din fabricarea preparatelor farmaceutice: 3.500 de lei. Salariile din industrie au crescut cu 67% în ultimul deceniu

♦ Un tehnician de laborator de produse farmaceutice câştigă un salariu net de la 1.273 de lei şi până la 4.503 de lei ♦ Cea mai mare creştere a salariilor din această industrie a fost între 2017 şi 2018, cu 474 de lei, o creştere de aproape 17%.

Salariile angajaţilor care se ocupă cu fabricarea preparatelor farmaceutice au ajuns la 3.550 de lei în noiembrie 2020, o valoare stabilă comparativ cu cea înregistrată în aceeaşi lună a anului precedent, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Cea mai mare creştere a salariilor din această industrie a fost între 2017 şi 2018, cu 474 de lei, o creştere de aproape 17%.

Salariile farmaciştilor au crescut cu aproape 67% în ultimii 10 ani, de la aproape 2.130 de lei în noiembrie 2011 la 3.550 de lei în noiembrie 2020, conform ultimelor date disponibile. În ultimii 10 ani, salariile farmaciştilor a avut mereu valori mai mari decât salariul mediu net pe economie. Astfel, în 2011, salariul mediu net din fabricarea produselor farmaceutice era cu aproape 43% mai mare decât media pe economie, iar această diferenţă a scăzut treptat, până la valoarea de 4% noiembrie 2020.

Cu toate acestea, din punctul de vedere al ritmului de creştere, salariile farmaciştilor nu au ţinut pasul cu salariul mediu pe economie în ultimul deceniu, având în vedere că salariul mediu net pe economie a crescut cu aproape 129% între 2011 şi 2020.

Diviziunea fabricarea preparatelor farmaceutice include fabricarea medicamentelor - antiseruri şi alte fracţii ale sângelui, vaccinuri, preparate homeopatice, fabricarea produselor chimice contraceptive, fabricarea preparatelor de diagnosticare medicală, inclusiv teste de sarcină, fabricarea substantelor de diagnosticare radioactivă in-vivo, fabricarea de substante farmaceutice biotehnice.

Un asistent farmacist câştigă de la 1.326 de lei şi poate ajunge la 4.673 de lei, iar un tehnician de laborator de produse farmaceutice câştigă un salariu care porneşte de la 1.273 de lei şi poate ajunge la 4.503 de lei, iar un farmacist diriginte câştigă de la 2.286 de lei net la 4.673 de lei net, conform datelor de pe  platforma PayLab România.

Printre cele mai mari companii cu codul CAEN 2120, cel pentru fabricarea preparatelor farmaceutice, sunt Terapia, Zentiva, Biofarm, Gedeon Richter România, Labormed-Pharma şi Fiterman Pharma.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe MonitorulApararii.ro

ZF.ro
Mai aveţi zile de concediu de anul trecut şi vreţi să nu le pierdeţi? Vedeţi aici ce se întâmplă cu perioada de concediu de odihnă neefectuată Mai aveţi zile de concediu de anul trecut şi vreţi să nu le pierdeţi? Vedeţi aici ce se întâmplă cu perioada de concediu de odihnă neefectuată
Lovitură de teatru: două dintre emblemele din Centrul Capitalei s-au ÎNCHIS ”peste noapte”
Mediafax
Senatul SUA a publicat documente despre ancheta privind ingerinţele ruse. Lindsey Graham: O anchetă "coruptă" Senatul SUA a publicat documente despre ancheta privind ingerinţele ruse. Lindsey Graham: O anchetă "coruptă"
WhatsApp face un nou anunţ, după controversa pe tema setărilor de confidenţialitate. Decizia privind actualizarea aplicaţiei
MonitorulApararii
Viitorul dronelor. Lecţii pentru România predate în războiul din Nagorno-Karabah Viitorul dronelor. Lecţii pentru România predate în războiul din Nagorno-Karabah
Cel mai puternic partid german după reunificare îşi alege conducerea peste două zile
MonitorulPartidelor
Dominic Fritz: A treia oară n-am scăpat Dominic Fritz: A treia oară n-am scăpat
Tomac, despre Năsui şi Ciucu: Pretinşi politicieni moralişti. Justificare ieftină şi micime
MonitorulSiguranteiCetateanului
Comentariu Valeriu Şuhan: Mă vaccinez, dar când şi unde ?! Comentariu Valeriu Şuhan: Mă vaccinez, dar când şi unde ?!
COMENTARIU Valeriu Şuhan Alertă Europol

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.