Cât câştigă şi cu ce se ocupă soţiile politicienilor de vârf din România

Postat la 31 octombrie 2021 759 afişări

Cât câştigă şi cu ce se ocupă soţiile politicienilor de vârf din România

Soţiile politicienilor din România sunt aproape necunoscute în spaţiul public. Prezenţe discrete, ele preferă să stea departe de ochii presei sau se limitează la apariţii extrem de rare.

Spre deosebire de soţiile liderilor politici de peste hotare care sunt implicate în diferite activităţi şi campanii, în România lucrurile stau complet diferit.

Dacă ne raportăm la Carmen Iohannis, aceasta a rămas o prezenţă discretă. Prima Doamnă a României a preferat să stea departe de lumina reflectoarelor, dar, mai ales, şi-a păstrat job-ul pe care îl avea înainte ca soţul ei să devină preşedinte. Aceasta a continuat să predea limba engleză la Colegiul Gheorghe Lazăr din Sibiu şi să rămână alături de elevii săi.

Conform declaraţiei de avere a lui Klaus Iohannis, preşedintele a încasat din salarii anul trecut suma de 179.7345 de lei, iar soţia sa a obţinut ca profesor la Colegiul „Gheorghe Lazăr” din Sibiu suma de 44.816 de lei, adică 3.734 lei pe lună.

Soţia lui Ciolacu are o cofetărie

Marcel Ciolacu este căsătorit cu Roxana Ciolacu şi au împreună un fiu, Filip, student la medicină, la Universitatea Ovidius din Constanţa. Soţia preşedintelui PSD este de profesie inginer şi de ani buni se ocupă şi de afacerea familiei, o cofetărie din centrul Buzăului.

În ultima declaraţie de avere a liderului PSD, depusă în iunie 2021, apare şi salariul încasat anul trecut de Roxana Ciolacu. Din postura de director al firmei Lucia Com 94 SRL, soţia politicianului a câştigat 48.300 lei anual, adică în jur de 4.100 lei lunar.

Soţia lui Barna câştigă 6.000 de euro/lună

Olguţa Dana Totolici este soţia lui Dan Barna. Aceasta a urmat două mastere, dintre care unul la Paris. Ea lucrează de aproape 10 ani la OMV Petrom. Aici ocupă funcţia de Head of Reward & Respect Labour Litigation Department, aşa cum indică pagina sa de LinkedIn.

Conform declaraţiei de avere a lui Dan Barna, Olguţa Totolici câştigă 29.000 lei, circa 6.000 de euro pe lună.

Cititi mai mutle pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
castigare,
politicieni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.