Cat a costat sistemul informatic al Casei de Asigurari „crapat” dupa o luna

Postat la 13 ianuarie 2011 11 afişări

Sistemul a fost inaugurat in decembrie, in prezenta presedintelui Basescu. Calculatoarele au "cazut" ieri, din cauza unor probleme tehnice aparute la softul-mama al companiei Oracle din America si Australia - a explicat directorul CNAS.

Miercuri, pentru a doua zi consecutiv, calculatoarele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS) au inregistrat intreruperi in programul accesat de functionari. La Bucuresti, pe holurile Casei, aproximativ 100 de persoane asteptau sa-si achite contributia la asigurarile de sanatate, sa primeasca aprobari pentru retete gratuite sau sa-si ridice adeverintele de asigurat. Din cauza deselor intreruperi ale programului, angajatii CNAS au fost obligati sa-i inregistreze cu creionul pe hartie pe cei care plateau. La fel s-au inregistrat si aprobarile pentru retete si s-au eliberat adeverintele de asigurat. Situatia a fost similara la toate casele de sanatate din tara.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sanatate,
CNAS,
informatizare,
sistem,
defectiune
/actualitate/cat-a-costat-sistemul-informatic-al-casei-de-asigurari-crapat-dupa-o-luna-7885578
7885578
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.