Casa de avocatură Stratulat Albulescu: Hervis a câştigat definitiv la Tribunalul Cluj amânarea la plată a chiriilor către mall

Autor: Cristina Roşca Postat la 18 mai 2020 200 afişări

Casa de avocatură Stratulat Albulescu: Hervis a câştigat definitiv la Tribunalul Cluj amânarea la plată a chiriilor către mall

Retailerul de echipamente sportive Hervis a câştigat la Tribunalul Cluj amânarea la plată a chiriilor către mall până la soluţionarea dosarului de fond. Compania a lucrat cu casa de avocatură Stratulat Albulescu.

Decizia vizează magazinul din centrul comercial Polus Cluj, însă acum avocaţii vor face apeluri şi pentru celelalte magazine din ţară.

“Cu majoritate de voturi, admite apelul (…) împotriva ordonanţei preşedinţiale nr. 2041/ 2020 pronunţate la data de 27 aprilie 2020, pe care o schimbă în întregime, în sensul că admite cererea de ordonanţă formulată de reclamanta Hervis Sports and Fashion (…) şi în consecinţă dispune amânarea obligaţiei de plată pentru 70% din chiria lunii mai, 70% din taxa de servicii aferentă lunii mai, precum şi a obligaţiei de plată a taxei de marketing aferente lunii mai în întregime până la soluţionarea în primă instanţă a fondului cauzei care face obiectul dosarului (…).”

Astfel, retailerul va avea amânată chiria şi taxele adiacente pentru magazinul din mall până când se va rezolva dosarul de fond. Acesta din urmă are drept obiect reducerea chiriei şi a taxelor aferente cu 70% pe perioada suspendării activităţii, mai exact pe perioada cât sunt închise mallurile.

Hervis cere această reducere dat fiind că nu se încadrează la categoria IMM pentru a putea beneficia de ajutorul statului în relaţia cu malluri în ceea ce priveşte chiria.

De altfel, retailerii locali şi unele dintre centrele comerciale din ţară se află în discuţii aprinse pentru că primii cer suspendarea sau reducerea chiriilor pe perioada în care mallurile sunt închise, iar ceilalţi nu renunţă ba chiar vorbesc de executarea garanţiilor. Totodată, retailerii cer renegocierea chiriilor în lunile următoare proporţional cu vânzările.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mall,
amanare,
chirii,
plati,
avocatura,
casa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.