Casa Alba ceruse CIA informatii pentru a-l discredita pe un critic al interventiei in Irak

Postat la 17 iunie 2011 9 afişări

Oficiali de la Casa Alba au incercat sa obtina informatii compromitatoare despre un critic al interventiei in Irak, pentru a-l discredita, afirma un fost oficial din cadrul CIA, citat de editia online a New York Times.

Glenn L. Carle, fost ofiter in cadrul CIA in timpul Administratiei George W. Bush, a declarat ca oficiali de la Casa Alba au incercat cel putin de doua ori sa obtina informatii sensibile despre Juan Cole, un profesor de la Universitatea Michigan care a criticat constant interventia in Irak. Carle a declarat ca superiorii sai de la Consiliul National al Informatiilor i-au spus in 2005 ca oficiali de la Casa Alba doreau sa il compromita pe profesorul Cole, cerandu-i sa colecteze informatii despre el. Deocamdata nu se stie daca CIA sau alte agentii au furnizat informatii compromitatoare despre profesorul Cole.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sua,
cia,
casa alba,
interventie,
irak
/actualitate/casa-alba-ceruse-cia-informatii-pentru-a-l-discredita-pe-un-critic-al-interventiei-in-irak-8352803
8352803
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.