Carmen Dan, despre dosarul protestului din 10 august: Parchetul să caute vinovăţii pe baza probelor, nu scuze

Postat la 19 aprilie 2019 56 afişări

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, vineri, că instituţia pe care o conduce a declasificat documentele necsare în dosarul protestului din 10 august, recomandând Parchetului General să caute vinovăţii pe baza probelor, şi nu scuze.

Carmen Dan, despre dosarul protestului din 10 august: Parchetul să caute vinovăţii pe baza probelor, nu scuze

„ În urma solicitării Parchetului General adresate direct aparatului central al MAI, de a declasifica 8 documente cu referire la acţiunea din 10 august 2018 a fost constituită o comisie potrivit Hotărârii nr 585/ 13.06.2002 pentru aprobarea standardelor naţionale de protecţie a informaţiilor clasificate în România, pentru a analiza oportunitatea declasificării acestor documente”, a declarat, vineri, ministrul Afacerilor Interne.

Carmen Dan a spus că din totalul de opt documente clasificate, doar unul nu a fost declasificat. „În urma acestei analize, comisia a decis că un singur document nu poate fi declasificat, deoarece reprezenta o sinteză a unui document, al unei alte instituţii din sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, care nu şi-a dat acordul cu privire la declasificarea acestuia. Celelalte şapte documente au fost declasificate total sau parţial adică în proporţie de 90%. Au rămas mai puţin de două file clasificate din totalul de 25, cât reprezentau însumat aceste documente”, a declarat ministrul Afacerilor Interne.

 

Ea a precizat că acest document nu a fost declasificat pentru că el conţinea date provenite de la alte structuri care nu şi-au dat acordul în acest sens. „Datele pentru care s-a păstrat caracterul clasificat proveneau de la alte structuri sau instituţii care nu şi-au dat acordul pentru declasificare. Toate documentele declasificate total sau parţial au fost înaintate unităţii de Parchet din data de 31 ianuarie şi constituie probe la dosar. Îi invit pe toţi cei interesaţi de aceste documente să le solicite Parchetului pentru că doar procurorii pot stabili dacă probele din dosar pot fi făcute publice sau nu”, a mai spus Carmen Dan.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
refuz,
parchet,
august,
dosar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.